Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2020, 9:00

Ексголові податкової оголосили підозру через оборудки на 2 мільярди

Заступник генпрокурора повідомив про підозру колишньому голові Державної податкової служби Сергію Верланову у зловживанні владою та службовим становищем, через яке бюджет недоотримав понад 2 мільярди гривень. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Заступник генпрокурора повідомив про підозру колишньому голові Державної податкової служби Сергію Верланову у зловживанні владою та службовим становищем, через яке бюджет недоотримав понад 2 мільярди гривень.
Фото: epravda.com.ua

У чому звинувачують 

Відповідно до повідомлення, досудове розслідування встановило, що колишній голова Державної прикордонної служби незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 мільярди 246 мільйонів гривень.

«На підставі ухваленого документа Офіс великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни», – йдеться у тексті повідомлення.

Підозру оголошено за ч. 2 ст. 364 КК України.

Реакція Верланова

Верланов прокоментував рішення прокурорів у фейсбуці, назвавши звинувачення безпідставним, а підозру – «політично вмотивованою». За його словами, він дізнався про оголошення підозри з новин.

«На жаль, в Офісі генпрокурора не дослухались до голосу здорового глузду і підписали завідомо необґрунтовану та політично вмотивовану підозру, яка пов’язана зі справою „АрселорМіттал“, – написав він.

Експосадовець, пообіцяв захищати себе та реформи, заради яких прийшов на державну службу.

Читайте також: «Вони втратили довіру людей». Міністр фінансів про звільнення Нефьодова і Верланова

Передісторія

24 квітня 2020 рокууряд звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова. Згодом він заявив, що через звільнення подав позов проти Кабінету міністрів та Державної податкової служби.

7 травня 2020 року СБУ провела обшуки у Верланова. Джерела в СБУ повідомили, що його підозрюють у „кришуванні“ великих конвертцентрів, які, за версією слідства, здійснювали махінації з ПДВ.

Пізніше у СБУ додали, що до оборудки також причетні керівники територіальних управлінь ДПС. Як з’ясували співробітники спецслужби, протягом 2019-2020 років чиновники у змові з організаторами транзитно-конвертаційних груп створили схему із незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість.

Правоохоронці також встановили факти несанкціонованого втручання у роботу електронних баз даних податкової. Окрім обшуків у Сергія Верланова, правоохоронці провели понад 100 обшуків у різних регіонах в інших фігурантів справи.

Коментарі - 4

+
0
Італій .
Італій .
21 жовтня 2020, 9:09
#
Апхахх, тоеть мяу.

Новые люди, коррупцию подолано.
+
+30
sadbuttrue
sadbuttrue
21 жовтня 2020, 10:36
#
Не з тими боретесь! За последние три года МХП Косюка должен был уплатить 146 млн долл. налога на прибыль, а уплатил только 10 млн. Объясняем, почему крупнейший украинский производитель и экспортер курятины избегает уплаты налогов. https://zn.ua/macrolevel/kury-ne-kljujut.html
+
0
ballistic
ballistic
21 жовтня 2020, 10:51
#
Клоун-преЗЕдент вчора бив себе в груди, що «хоче посадок». А насправді ЗЕкоманда займається юридичним трешем. Реальних справ проти ЗЕ-спонсорів ніхто відкривати не збирається.
+
0
bobmarle
bobmarle
21 жовтня 2020, 12:06
#
С 31 июля 2019 Сергей Верланов вошел в Национальный совет по вопросам антикоррупционной политики Украины[6].
                                                                                                                                                                  «Ці руки нічого не крали»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися