Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2020, 15:41

79% керівників українських компаній сумніваються у довгостроковому зростанні економіки

79% керівників українських компаній менш впевнені в перспективах довгострокового зростання економіки країни, ніж на початку 2020. Такі дані надала аудиторська компанія KPMG, передає stockworld.

79% керівників українських компаній менш впевнені в перспективах довгострокового зростання економіки країни, ніж на початку 2020.
Фото: pravo.ua

Що кажуть керівники

«У світі третина опитаних керівників (32%), визнає, що менш впевнені в перспективах довгострокового зростання світової економіки, ніж на початку року.

В Україні 79% також менш впевнені в перспективах довгострокового зростання їхньої країни, ніж на початку року », — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Настрої українського бізнесу поступово вирівнюються — НБУ

59% керівників компаній відзначають, що віддають перевагу інвестиціям в розвиток людського капіталу.

«У світі з початком кризи ризик, пов'язаний з людським капіталом, піднявся з одинадцятої на першу позицію в переліку загроз довгострокового зростання», — наголосили в компанії.

Відзначається, що в Україні ризик браку кваліфікованих кадрів виявився на четвертій позиції серед загроз довгострокового зростання економіки.

Читайте також: Індекс очікування ділової активності: оптимістично налаштовані тільки торговці

Раніше повідомлялося

  • Індекс очікувань ділової активності (ЙОДУ), який щомісяця вимірює Нацбанк, у вересні склав 49,4 пункту порівняно з серпневим 47,9 і липневим 46,9.
  • Поліпшення ситуації, зокрема певне відновлення внутрішнього і зовнішнього попиту у вересні, відзначили підприємства промисловості і сфери послуг. Їх очікування вперше з початку коронакризи перетнули нейтральний рівень в 50 пунктів.

Коментарі - 3

+
+42
bonv
bonv
5 жовтня 2020, 15:59
#
Нічого дивного.. Економіка падає а не росте..
+
+27
Італій .
Італій .
5 жовтня 2020, 17:03
#
Но всё равно проголосуют за слуг народа или опзж
+
+27
bonv
bonv
5 жовтня 2020, 17:10
#
Більшість народу вже прозріла.., сподіваюсь.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися