Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2020, 15:40

Суд дозволив Фонду стягнути 870 мільйонів з екскерівництва банку Михайлівський

Суд підтвердив право Фонду гарантування вкладів фізосіб стягнути 870 млн грн з ексвласника і колишніх топменеджерів збанкрутілого банку Михайлівський. Про це повідомляє finbalance з посиланням на рішення Північного апеляційного госпсуду.

Суд підтвердив право Фонду гарантування вкладів фізосіб стягнути 870 млн грн з ексвласника і колишніх топменеджерів збанкрутілого банку Михайлівський.
Фото: epravda.com.ua

Хто повинен виплатити кошти

Вимоги про стягнення пред'явлені Віктору Поліщуку (ексвласник), Ігорю Дорошенку (ексглава правління) і Денису Панфілову (ексзаступник голови правління).

Що кажуть у Фонді

ФГВФО аргументує свої позовні вимоги тим, що згадані особи є пов'язаними з банком Михайлівський і зробили ряд протиправних дій, що призвели до збитків банку і його кредиторів.

Читайте також: Суд ліквідував банк, який раніше належав родині Авакова

Раніше госпсуд Києва відмовився задовольнити позов ФГВФО до топменеджменту банку, посилаючись на те, що банк не є господарським товариством, і стаття 89 Господарського кодексу до нього не може бути застосована (передбачає відповідальність посадових осіб за нанесення шкоди господарському товариству).

Передісторія

Банк Михайлівський був визнаний неплатоспроможним в 2016 році. Правоохоронці відразу почали розслідувати виведення грошей з банку.

У серпні 2016-го прокуратура Києва затримала голову правління банку Ігоря Дорошенка й повідомила йому про підозру в розтраті 870 млн грн банку.

Читайте також: Фонд гарантування почав виплати коштів вкладникам Аркади

У листопаді 2018-го ГПУ направила в суд обвинувальний акт у справі Дорошенко і інших співробітників банку. Дорошенко з 2016 року перебуває під домашнім арештом.

Співвласником банку Михайлівський був бізнесмен Віктор Поліщук. Саме його Національний банк вважав винним у доведенні банку до неплатоспроможності.

13 грудня 2019 року Госбюро розслідувань повідомило про підозру у зловживанні повноваженнями колишньому в.о. голови правління банку Михайлівський, що призвели до збитків Фонду на 870 млн грн.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
1 жовтня 2020, 15:57
#
За этой время давно можно по документам остаться бомжом, что уже взыскивать?
+
+15
tarick
tarick
1 жовтня 2020, 16:31
#
Этих упырей нужно вообще на органы распродать, за передачу личных данных добросовестных заемщиков каким-то бандитским «коллекторским» конторам. Что характерно - с упырями из фонда нужно сделать тоже самое за то же самое преступление.
+
0
51210319
51210319
7 січня 2021, 5:10
#
Ви маєте рацію… Нормальні люди постраждали внаслідок цієї ганьби з боку Банку та фгвфо
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися