Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2020, 12:16

SWIFT змінює стратегію розвитку миттєвих міжнародних платежів

Порядок здійснення платежів і виконання операцій з цінними паперами буде кардинально змінено відповідно до нової стратегії, повідомляє SWIFT на своєму сайті.

Порядок здійснення платежів і виконання операцій з цінними паперами буде кардинально змінено відповідно до нової стратегії, повідомляє SWIFT на своєму сайті.
Фото: www.ukrinform.ua

Що зміниться

Система обміну фінансовими повідомленнями SWIFT підкреслила, що в межах нової стратегії кардинально змінено порядок здійснення платежів і виконання операцій з цінними паперами.

Також буде модернізовано інфраструктуру для транскордонних операцій, що дозволить фінансовим інститутам у всьому світі здійснювати трансакції миттєво і безперешкодно.

Компанія надаватиме комплексні послуги з управління процесом виконання трансакцій, не обмежуючись обміном фінансовими повідомленнями. Новий підхід сприятиме розвитку інновацій, що дозволить фінансовим інститутам — самостійно або у співпраці з фінтех-компаніями — розробляти додаткові послуги для розвитку бізнесу:

  • в сфері оплати — розширення спектру пропозицій для бізнесу і споживачів, а також підвищення якості обслуговування кінцевих споживачів;
  • в сфері операцій з цінними паперами — додаткові переваги за рахунок ефективнішого процесу звірки, вдосконалених видів звітності та сервісів з обслуговування активів;
  • в сфері транспарентності операцій — повна прозорість процесу проведення операцій, що дозволяє скоротити кількість випадків невиконання по операціях і штрафів.

Читайте також: СЕП 23/7. НБУ дозволив банкам проводити платежі вночі

Що очікується

Модернізована платформа SWIFT забезпечить взаємодію між фінансовими установами та іншими учасниками ринку і дозволить налагодити більш безшовні процеси, оптимізує швидкість і стане підтримувати повну прозорість і прогнозованість операцій на всіх етапах виконання в будь-якій точці світу. Саме на цьому наголосив голова Ради Директорів SWIFT Явар Шах, підкреслюючи, що «протягом наступних двох років SWIFT докорінно змінить процес проведення платежів і операцій з цінними паперами».

Нововведення надасть можливість здійснювати миттєві безшовні трансакції між понад 4 млрд рахунків, що обслуговуються фінансовими установами — користувачами фінансової мережі SWIFT.

Крім того, цифрова платформа нового покоління використовуватиме API і хмарні технології для надання процесингових сервісів. Раніше банки традиційно розробляли їх самостійно в рамках своєї інфраструктури. Тепер нові технології дозволять заощадити час і скоротити витрати для всієї індустрії.

Раніше повідомлялося

Повідомлялося, що Swift планує відкласти дату міграції на ISO 20022 для транскордонних платежів на 12 місяців — з листопада 2021 року до кінця 2022 року. Причина полягає в тому, що банки не встигають підготувати існуючу інфраструктуру для переходу.

ISO 20022 — це стандарт і методологія створення описів бізнес-процесів, що супроводжуються обміном електронними фінансовими повідомленнями, і проектування схем і форматів цих повідомлень. Інакше кажучи, це новий стандарт для електронного обміну даними між усіма учасниками фінансових і торгових ринків.

Читайте також: Нацбанк: Платіжна система України перейде на новий стандарт

Очікується, що ISO 20022 зробить справжню революцію не тільки в транскордонних платежах, а й у всій платіжній інфраструктурі.

Коментарі - 6

+
+49
Італій .
Італій .
22 вересня 2020, 12:41
#
Неужто цену перевода можно будет узнать до перевода?

Не верю (с)
+
0
bonv
bonv
22 вересня 2020, 12:43
#
Було б дуже добре.
+
0
Італій .
Італій .
22 вересня 2020, 12:44
#
Если они и до 2020 года не смогли решить этот вопрос — какой шанс что сейчас их беспокоят такие мелочи? Как по мне нулевой.

К тому же там ниже есть такой незаметный текст: «Сообщалось, что SWIFT планирует отложить дату миграции на ISO 20022 для трансграничных платежей на 12 месяцев — с ноября 2021 года до конца 2022 года.»
+
0
Toma666
Toma666
22 вересня 2020, 18:40
#
Мы лоханулись на переводе с Дубай! заплатили 550$ в итоге за 11 тыс $$! могли бы и Вестерном передать дешевле и скорее, а не неделю ждать.
+
0
Італій .
Італій .
22 вересня 2020, 19:08
#
11 тысяч вестерном вы бы долго пересылали. У многих новомодных и относительно дешевых способов перевода денег к сожалению есть лимиты на операции о которых они не спешат рассказывать.
+
+15
tarick
tarick
22 вересня 2020, 12:55
#
Мгновенно? Да пока у них тариф на перевод зависит от его скорости - для максимизации прибыли они будут искусственно задерживать переводы по обычному тарифу, чтобы те, кому нужно срочно - платили больше.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися