Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 вересня 2020, 18:44

Фонд гарантування виплатив вкладникам банків-банкрутів 26,6 мільйона

Сума коштів, виплачена вкладникам неплатоспроможних банків протягом серпня 2020 року, дорівнювала 26,6 млн грн. Про це повідомила пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Сума коштів, виплачена вкладникам неплатоспроможних банків протягом серпня 2020 року, дорівнювала 26,6 млн грн.
Фото: minfin.com.ua

Основні цифри за вісім місяців

Станом на 1 вересня 2020 року у реєстрі учасників Фонду гарантування вкладів налічується 74 діючих банки. На початок вересня 2020 року триває ліквідація 50 неплатоспроможних банків, завершено ліквідацію 45 банків.

Читайте також: ФГВФО продав активи шести банків-банкрутів на 55,2 мільйона

Загальна сума акумульованих Фондом на 1 вересня 2020 року коштів становила 14 617,1 млн грн. Від регулярного збору до Фонду у січні – серпні 2020 року надійшло 2975,0 млн грн.

Усього за січень – серпень 2020 року вкладникам виплачено гарантоване відшкодування загальною сумою 161,7 млн грн.

Ключові рішення Фонду у серпні

З серпня 2020 року ліквідація Євробанку, банку «Національні інвестиції», Імексбанку та УПБ здійснюється Фондом безпосередньо. Крім того, подовжено процедуру управління майном (активами) цих банків Фондом.

26 серпня 2020 року розпочато процедуру виведення банку «Аркада» шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації.

Читайте також: Аркада ошукала інвесторів на 13 мільярдів – Кличко

З 11 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів розпочав виплати вкладникам банку «Аркада» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 25 серпня 2020 року включно, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Нові рішення у справі банку Аркада

ФГВФО звернувся до Кабінету Міністрів України та холдингової компанії «Київміськбуд» із запитом щодо призначення нового уповноваженого банку з управління активами двох пенсійних та одного дитячого фондів неплатоспроможного банку Аркада. Така можливість передбачена угодою між банком та холдингом у разі, якщо банк підлягає ліквідації.

Банк «Аркада» створив у 2000 році два пенсійні фонди та один дитячий фонд банківського управління пайового типу і з фіксованим доходом та здійснював довірче управління коштами учасників цих фондів з метою їх накопичення. Згідно із законодавством Фонд гарантування вкладів не відшкодовує кошти, передані банку в довірче управління, тому в межах своїх повноважень він вживає всіх заходів для призначення нового уповноваженого банку з управління активами пенсійних та дитячого фондів банку Аркада.

Читайте також: 32 будинки в Києві можуть залишитися без світла через банк «Аркада»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися