Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2020, 8:59

Поскаржитися на фінустанову стане простіше

Українська асоціація Фінтех і інноваційних компаній (UAFIC) оголосила про пілотний запуск платформи медіації скарг споживачів фінансових послуг «ФінСкарга». Проєкт реалізується в рамках програми USAID «Трансформація фінансового сектора» з офіційним стартом наприкінці 2020 року.

Українська асоціація Фінтех і інноваційних компаній (UAFIC) оголосила про пілотний запуск платформи медіації скарг споживачів фінансових послуг «ФінСкарга».
Фото: kyiv.unba.org.ua

Мета проєкту

Допомогти врегулювати проблемні питання на українському фінансовому ринку з метою захисту прав споживачів фінансових послуг. За словами голови правління UAFIC Ростислава Дюка, кожен може залишити свою скаргу на платформі і бути впевненим, що вона буде передана для розгляду до відповідної фінансової установи. Якщо ж там не зможуть допомогти своєму клієнтові, скарга буде розглядатися Нацбанком і може дійти до суду.

Читайте також: Нацбанк візьметься за колекторів. Законопроєкт вже готують

Сервісом «ФінСкарга» з будь-якого гаджета можуть скористатися онлайн усі громадяни України, при цьому абсолютно безкоштовно.

Очікування розробників

Вже у вересні, як зауважив Ростислав Дюк, розробники проєкту планують допомогти в розгляді 500 звернень від громадян з приводу утиску їхніх споживчих прав банками, мікрофінансовими організаціями (МФО) або колекторськими компаніями.

Платформу вже підтримали 25 операторів ринку – 7 банків і 18 МФО. Зараз ведуться перемовини з десятьма майбутніми учасниками «ФінСкарги».

Планується, що повноцінно платформа запрацює вже в листопаді поточного року.

Кредит онлайн на картку — кращі пропозиції

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
10 вересня 2020, 9:30
#
Отвечайте нам, а то,
Если вы не отзовётесь,
Мы напишем... в «Спортлото»!
+
0
Григорий П
Григорий П
3 жовтня 2020, 22:36
#
«Платформу уже поддержали 25 игроков рынка – 7 банков и 18 МФО. Сейчас ведутся переговоры с десятью будущими участниками «ФинСкаргы»» подконтрольные поддержали контролирующий орган? Это все равно, шо заключенные поддержали администрацию тюрьмы в инициативах по удесточению контроя))) Страна контрастов. Должны быть гранды для общественных организаций, которые и будут контролировать
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися