Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2020, 16:10

Нова покупка. Баффет вкладеться в стартап Snowflake

Компанія Воррена Баффета Berkshire Hathaway придбає акції хмарної платформи для зберігання даних Snowflake. Про це пише Yahoo Finance з посиланням на документи, подані Snowflake в Комісію з цінних паперів і бірж (SEC) США.

Компанія Воррена Баффета Berkshire Hathaway придбає акції хмарної платформи для зберігання даних Snowflake.
Фото: quote.rbc.ru

Що відомо про покупку

Акції Snowflake поки не торгуються на біржі — Berkshire Hathaway придбає пакет в рамках приватного розміщення. Вартість придбаного пакета складе $ 250 млн.

Аналогічний пакет в рамках приватного розміщення купить Salesforce Ventures — венчурний підрозділ розробника програмного забезпечення Salesforce.

Читайте також: Баффет продав ще 100 мільйонів акцій Wells Fargo

Очікується, що Snowflake проведе IPO восени 2020 року. Компанія подала заявку в SEC в кінці серпня. Стартап запропонує інвесторам 28 млн акцій в ціновому діапазоні $ 75-85 за один папір.

Berkshire Hathaway і Salesforce придбають свої пакети (3,13 млн акцій кожен) за середньою ціною цього діапазону — $ 80 за акцію. Крім цього, компанія Баффета придбає ще 4 млн акцій у анонімного акціонера Snowflake — також за ціною IPO.

Snowflake проведе розміщення на біржі Нью-Йорка під тікером SNOW.

Читайте також: Баффет купив акції золотовидобувача Barrick Gold. І продав акції банків США

В ході останнього раунду залучення інвестицій стартап оцінили в $ 12 млрд, пише MarketWatch з посиланням на дані Crunchbase. У процесі виходу на біржу компанія розраховує залучити $ 2,74 млрд.

Нагадаємо

6 липня Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway, керований мільярдером Уорреном Баффетом, купив газові активи в американської Dominion Energy.

Читайте також:Подарунок на 90-річчя: Баффет купив акції п'яти провідних японських торгових компаній

24 липня Berkshire Hathaway Уоррена Баффетазбільшила свою частку в Bank of America (BofA) до 11,3% акцій, придбавши їх на $800 млн.

Коментарі - 1

+
0
R S
R S
9 вересня 2020, 21:45
#
Дедушка Баффет - старый давно.
Купит в убыток - ему всё равно! )))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися