Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2020, 12:59

Баффет зробив першу велику покупку з початку пандемії

Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway, керований мільярдером Уорреном Баффетом, купує газові активи у американської Dominion Energy. Про це повідомила енергетична компанія.

Сума операції складе $9,7 млрд, включаючи борг у розмірі $5,7 млрд.

Це перша велика покупка Berkshire Hathaway після початку пандемії коронавірусу і подальшого обвалу ринку і найбільша угода холдингу з 2016 року, відзначають CNBC і Bloomberg.

Момент для угоди Berkshire Hathaway вибрав дуже підходящий, вказує Bloomberg: ціни на ф'ючерси на природний газ в США в червні впали до мінімуму за 25 років і поки не відновилися до докризового рівня.

Читайте також: Уоррен Баффет про найбільш вигідні інвестиції

«Баффет нарешті знайшов можливість для нової угоди епохи кризи», — коментує агентство.

Що відомо про Berkshire Hathaway

Баффет, який перетворив Berkshire Hathaway у конгломерат вартістю $434 млрд, за роки роботи придбав репутацію інвестора, здатного здійснювати унікальні і складні операції на дуже волатильних ринках.

Але в цьому році, коли фондові ринки обвалилися через пандеміюї, мільярдер не став робити великі покупки і навіть продав частки в великих американських авіакомпаніях, визнавши інвестиції в них помилкою. При цьому у Berkshire Hathaway накопичилися рекордні запаси грошових коштів — $137 млрд на травень 2020 року.

Читайте також: Інвестиції в борги: Як заробити більше 20% річних

Через те, що Баффет не скористався дешевим ринком, його критики почали стверджувати, що легендарний інвестор втратив свій дар укладати вигідні угоди в кризу, пише Bloomberg.

Сам мільярдер на зборах акціонерів пояснив свою бездіяльність тим, що поки що просто не бачить нічого привабливого на ринку.

Коментарі - 3

+
0
mary27
mary27
6 липня 2020, 13:22
#
Как бы не вышло, как с акциями авиастроительных фирм.
+
+27
bonv
bonv
6 липня 2020, 13:43
#
Купляти заради купляти - шлях до втрат. Молодець що виважено працює на ринку..
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
29 вересня 2020, 15:05
#
Цікаво яка саме його доля в «його» інвестхолдінгу
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися