Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2020, 9:14

Forbes назвав 400 найбагатших американців

Американський Forbes опублікував новий рейтинг 400 найбагатших людей США. Сумарний статок учасників рейтингу в цьому році досяг $3,2 трлн — це на $240 млрд більше, ніж в рейтингу минулого року.

Американський Forbes опублікував новий рейтинг 400 найбагатших людей США.
Фото: mind.ua

Третій рік поспіль планка відсікання для потрапляння в список склала $ 2,1 млрд.

Рейтинг

Третій рік поспіль список очолив гендиректор Amazon Джефф Безос, він же найбагатший бізнесмен світу за версією Forbes. Його статки в рейтингу зафіксовано на позначці $179 млрд (дата відсікання для рейтингу — 24 липня 2020 року). З того часу вони ще збільшилися: до обвалу фондових ринків минулого тижня вони становили близько $ 210 млрд.

Безос став першим бізнесменом за час підрахунків Forbes, статок яких перевищив планку $200 млрд. Станом на 14:00 8 вересня, капітал Безоса оцінювався в $193,5 млрд, випливає з даних лічильника Forbes Real-Time. У порівнянні з рейтингом минулого року, статок Безоса збільшився на $65 млрд.

Друге місце в рейтингу посів співзасновник Microsoft Білл Гейтс, статки якого при складанні рейтингу оцінили в $111 млрд.

Читайте також: Forbes: Статки Трампа скоротилися за рік на $600 мільйонів

У першій п'ятірці розташувалися також гендиректор Facebook Марк Цукерберг ($85 млрд, зараз $103,8 млрд), інвестор Воррен Баффет ($73,5 млрд) і глава Oracle Ларрі Еллісон ($72 млрд).

У десятці також гендиректор Tesla Ілон Маск ($68 млрд) і засновники Google — Ларрі Пейдж ($67,5 млрд) і виходець з СРСР Сергій Брін ($65,7 млрд).

У топ-15 увійшла колишня дружина Безоса Маккензі Скотт, яка після розлучення отримала чверть частки чоловіка в компанії: її статок оцінюється в $57 млрд. 327-е місце зайняла відома телеведуча Опра Уїнфрі, її статок оцінюється в $2,6 млрд.

У списку 18 нових осіб, а ще дев'ять осіб до нього повернулися. Двоє з торішнього списку померли, а 25 чоловік покинули рейтинг, оскільки їх статок впав нижче $2,1 млрд — у десяти це сталося через коронавірус.

Серед новачків — Ерік Юань, засновник одного з головних інтернет-сервісів епохи пандемії, відеодзвінків Zoom. Він зайняв 43-е місце з капіталом $11 млрд.

На 249-му місці опинився засновник стартапу з виробництва електричних вантажівок Nicola Тревор Мілтон ($3,3 млрд).

Як складають рейтинг

Для складання рейтингу Forbes спілкувався з героями рейтингу і їх колом знайомих та друзів та вивчав доступні папери: звіти для Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), судові документи, заповіти і новини.

Враховувалися всі види активів: частки в публічних і приватних компаніях, нерухомість, яхти, літаки, ферми і виноградники, ювелірні прикраси, колекції автомобілів і багато іншого.

Раніше повідомлялося

  • Господарі економічного світу втратили більше $400 млрд. Про це пише MarketWatch з посиланням на новий звіт упорядника списку багатств Hurun Research. Це означає, що під час цієї кризи «випарувалися» всі заробітки найбагатших людей світу за останні 2,5 року.
  • Український олігарх Рінат Ахметов за рік втратив $3,6 мільярда статків, внаслідок чого опустився на 600 позицій у рейтингу Forbes.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 3

+
0
aktibuhs
aktibuhs
9 вересня 2020, 10:02
#
Маск даже обгонял Цукерберга, когда акции тесла подскочили
+
+26
ballistic
ballistic
9 вересня 2020, 10:21
#
Прогнозую, що через деякий час Маск очолить цей рейтинг.
+
+11
Sergio25
Sergio25
9 вересня 2020, 11:48
#
Богатейшие американцы изобрели Амазон, Теслу, СпейсИкс, Эппл, компьютеры. А богатейшие украинцы - Роттердам+.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися