Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2020, 16:33

Forbes: Статки Трампа скоротилися за рік на $600 мільйонів

Статки президента США Дональда Трампа скоротилися на $600 млн за рік, підрахував американський Forbes.

Статки президента США Дональда Трампа скоротилися на $600 млн за рік, підрахував американський Forbes.
Фото: finance.24tv.ua

Видання опублікувало щорічний рейтинг 400 найбагатших американців, в якому Трамп опустився на 64 сходинки в порівнянні зі списком 2019 року — на 339-е місце.

Втрати Трампа

Трамп втратив майже 20% свого капіталу, який при складанні рейтингу було оцінено в $2,5 млрд.

Головна причина — коронавірус.

Основний актив Трампа — це нерухомість, а вартість офісних будівель і готелів обрушилася через низький попит.

З тих пір, як Трамп став президентом США, його статок скоротився приблизно на $1 млрд — в рейтингу найбагатших американців 2016 року його капітал було оцінено в $3,7 млрд.

Найбільше падіння вартості за рік показав гольф-клуб Трампа National Doral в Майамі — на $ 114 млн. Зараз він коштує лише $ 28 млн. 

Читайте також: Bloomberg: Трамп за рік збіднів на $ 300 мільйонів

Суттєво подешевшала нерухомість в Нью-Йорку, що входить в портфель президента США.

Так, будівля на 6-й авеню на Манхеттені, в якій Трампу належать 30% офісного і торгового простору, втратила в ціні $ 109 млн.

На $70 млн подешевшала Trump Tower, приблизно на $65 млн — будівля за адресою Уолл-стріт, будинок 40, яка у лізингу у Трампа до 2059 року.

На $34 млн знизилася вартість сусідньої з Trump Tower будівлі, а на $32 млн — вежі Trump Park Avenue, в якій президент володіє 17 кондомініумумами і торговим простором. На кілька мільйонів в Нью-Йорку подешевшали ще будівлі Trump Parc, Trump Plaza і Trump International Hotel & Tower. Подорожчала тільки вежа Trump World Tower — на $ 2 млн.

За межами Нью-Йорка найбільше втратив в ціні Trump International Hotel в Вашингтоні, в якому у Трампа в лізинг знаходиться 77%, — мінус $ 66 млн.

Читайте також: Трамп втратив за місяць $1 мільярд через «коронавірусну» кризу

Подешевшала будівля 555 на Каліфорнія-стріт в Сан-Франциско, Трампу в ній належать 30%.

На $ 13 млн знизилася вартість Trump International Hotel & Tower в Чикаго, на $ 10 млн — Trump International Hotel в Лас-Вегасі.

Готельний бізнес Трампа подешевшав на $ 24 млн, зараз він оцінюється в $ 56 млн.

Особиста нерухомість Трампа минулий рік пережила по-різному. Вартість житла в Бедфорді, штат Нью-Йорк, і будинків у Вірджинії не змінилася, а от пентхаус в Trump Tower в Нью-Йорку подешевшав разом з самим хмарочосом — на $ 9 млн. Два літаки і три вертольоти Трампа втратили в ціні $ 8 млн.

Раніше повідомлялося

  • Господарі економічного світу втратили більше $400 млрд. Про це пише MarketWatch з посиланням на новий звіт упорядника списку багатств Hurun Research. Це означає, що під час цієї кризи «випарувалися» всі заробітки найбагатших людей світу за останні 2,5 року.
  • Український олігарх Рінат Ахметов за рік втратив $3,6 мільярда статків, внаслідок чого опустився на 600 позицій у рейтингу Forbes.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 1

+
+21
valeriyodessa
valeriyodessa
8 вересня 2020, 19:14
#
Вот Трамп тормозит — у нас порошенко за год президентства, наоборот, поднял 600млн баксов
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися