Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2020, 17:11

Трамп вирішив переглянути економічні відносини з Китаєм. До чого готуватися

7 вересня президент США Дональд Трамп заявив про намір знову переглянути економічні відносини США з Китаєм у бік обмежень. Про це повідомляє Bloomberg.

7 вересня президент США Дональд Трамп заявив про намір знову переглянути економічні відносини США з Китаєм у бік обмежень.
Фото: euronews.com

Передвиборчі тренди

Трамп пов'язав свій черговий «хрестовий похід» проти китайської економіки з результатами президентських виборів в Америці, підкресливши, що «якщо переможе Байден, переможе Китай, тому що Китай володітиме цією країною».

«Ми покладемо край нашої залежності від Китаю, тому що на нього не можна покладатися», – зауважив очільник Білого дому.

Що надумав Трамп

Тому нинішній президент США пропонує налагодити важливі виробництва в Штатах, повернувши їх на батьківщину, впровадити податкові преференції за товари, зроблені в Америці, і ввести мита для компаній, які створюють робочі місця в КНР або інших країнах.

За його словами, компанії, які переносять виробництво в Китай, не зможуть отримувати федеральні контракти в США.

Хроніки американо-китайських відносин

• На початку року Трамп і віцепрем'єр держради КНР Лю Хе підписали часткову торговельну угоду. Протистояння між двома найбільшими світовими економіками до цього моменту вже тривало 18 місяців.

• Через деякий час відносини між США і КНР помітно погіршилися через закон, ухвалений Пекіном, що набув чинності 01 липня – «Про національну безпеку Гонконгу».

Читайте також: Китайські банки готуються до можливих санкцій США

• У відповідь 14 липня Трамп підписав закон «Про автономію Гонконгу», який передбачав санкції проти китайських офіційних осіб, причетних до обмеження свободи в Гонконзі. Одночасно був підписаний указ про скасування торгово-економічних преференцій США для цього адміністративного регіону КНР.

• 20 липня держсекретар США Майк Помпео привселюдно звинуватив Китай у порушеннях прав людини, спробах впровадити китайських агентів впливу в американське суспільство і нечесних торгових практиках.

Читайте також: Мінторг США ввів санкції проти 33 компаній з Китаю

• 22 липня США вказали Пекіну на необхідність закриття генконсульства КНР у техаському Х'юстоні. У Китаї були обурені та пообіцяли вжити заходів у відповідь.

• Наприкінці липня американська влада звинуватила китайських хакерів в атаці на розробників вакцини від коронавіруса.

Читайте також: Китай vs США: Україну зачепило рикошетом

• 2 серпня держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю каналу Fox News анонсував заходи Америки проти китайських компаній, які, за його словами, представляють «справжню загрозу приватності американського народу».

Коментарі - 2

+
+30
bonv
bonv
8 вересня 2020, 17:48
#
Економічна війна продовжиться.
+
+89
rredrred
rredrred
8 вересня 2020, 19:57
#
Кстати логика присутствует, в запрещении участия в тендерных процедурах на бюджетные деньги если товары или подрядчики не отечественные. борьба за рабочие места в своей стране. хороший пример и для других стран, которые хотят рост ввп и доходов своего народа.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися