Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 серпня 2020, 16:14

ДІУ інвестує 2 мільярди для добудови об'єктів Укрбуду

Комунальне підприємство Київміськбуд і Державна іпотечна установа (ДІУ) підписали меморандум про те, що вона викупить у Київміськбуду квартири на суму 2,1 млрд грн. Це дасть змогу компанії профінансувати добудову всіх житлових комплексів Укрбуду. Про це повідомив президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір в інтерв'ю виданню Mind.

Комунальне підприємство Київміськбуд і Державна іпотечна установа (ДІУ) підписали меморандум про те, що вона викупить у Київміськбуду квартири на суму 2,1 млрд грн.
Фото: epravda.com.ua

«Ми з фахівцями ДІУ розробили алгоритм дій, відповідно до якого вони можуть викупити у нас квартири на 2 млрд грн. Цих грошей вистачить на добудову всіх об'єктів. Підписали відповідний Меморандум, підготували відповідні питання», – говорить він.

Читайте також: Як «Київміськбуд» добудовує будинки «Укрбуду»

До того ж очільник запевняє, що активно працювати з ДІУ вони будуть після прийняття всіх об'єктів Укрбуду на свій баланс.

Читайте також: Київміськбуд і інвестори Укрбуду погодили умови завершення об'єктів

На яких ЖК йдуть роботи

«Київміськбуд», якому Президент України Володимир Зеленський доручив завершити недобудови «Укрбуду», зараз прийняв більше половини кинутих житлових комплексів – 12 об'єктів.

Це ЖК «Пектораль», «Новомостицький», «Сонячна Рів'єра», «Харківський», «Гармонія», «Кирилівський гай», «Гвардійський», Freedом, Lake hous, Twin house, Urban park, «Академ Парк».

На всіх з них йдуть роботи, десь вже на завершальній стадії, десь на початковій. Крім цього, найближчим часом очікується передача ще чотирьох об'єктів.

Скільки об'єктів вже ввели в експлуатацію

За цей час вдалося ввести в експлуатацію три об'єкти: «Сонячна Рів'єра», «Пектораль» (1-2 секції), «Новомостицький».

Два перших з них вже отримали поштові адреси. Ще за двома – «Харківський» та «Гармонія» — днями зареєстровані поточні зміни в документацію та подані документи в ДАБК.

Київрада звільнила об'єкти «Укрбуду» від сплати пайових внесків (які і так скасовуються з 1 січня 2020 р.), тим самим знявши додаткове фінансове навантаження з об'єктів, багато з яких збиткові.

Читайте також: За скільки зараз можна купити квартиру в Києві

Міністерство оборони нарешті звернуло увагу на проблеми інвесторів «Укрбуду». Підписані основні договору за двома з чотирьох об'єктів на землях оборони – Urban park та «Оберіг-2».

За ЖК «Чарівне місто» йде внутрішнє погодження у департаментах міністерства. Що стосується ЖК Art House, Міноборони необхідно належним чином оформити земельну ділянку, щоб «Київміськбуд» міг прийняти його на законних підставах.

Правда, ці перемоги – заслуга не чиновників, а інвесторів-довірителів, які вклали свої гроші в будівництво і активно відстоюють свої права. Вони виходять на мітинги, розбираються в юридичних та економічних нюансах, і показують багатьом приклад злагодженої роботи.

Коментарі - 5

+
+30
bonv
bonv
18 серпня 2020, 16:46
#
Сага продовжується..
+
0
Roma41
Roma41
18 серпня 2020, 18:06
#
Самотужки на ринкових умовах добудувати ті об'єкти було нереально. Особливо з від'ємним рейтингом довіри до УКРбуда, і з нижче середнього до КМБ, в якого затримки по деяким своїм об'єктах до півтора року. Краще так ніж ніяк. Тепер треба думати що робити з іпотекою, щоб через 2-3 роки, коли можуть початись перші серйозні неплатежі — не довелось знову за кимось добудовувати. Ризики повинні бути прораховані та мінімізовані у разі ймовірного поганого сценарію.
+
+15
bonv
bonv
18 серпня 2020, 20:20
#
Інвестиції в нерухомість. Гумор та гроші:)
https://minfin.com.ua/blogs/bonv/125944/
+
+15
bonv
bonv
18 серпня 2020, 16:48
#
Увидев, сколько наличности у украинских чиновников, МВФ решил взять у них кредит.
+
+15
bonv
bonv
18 серпня 2020, 16:51
#
Сегодня из банка пришла СМС о просроченном платеже за кредит по ипотеке...
Написала им в ответ: «Денег нет! Но вы там держитесь!»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися