Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2020, 12:00

Прибутковість облігацій США зросла до максимуму за місяць

Прибутковість довгострокових держоблігацій США досягла максимального рівня більш ніж за місяць. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Прибутковість довгострокових держоблігацій США досягла максимального рівня більш ніж за місяць.
Фото: news-term.net

Як подорожчали папери

Прибутковість десятирічних паперів зросла до 0,68% з 0,535%, які були 6 серпня. Прибутковість 30-річних облігацій досягла максимуму з початку липня, пише видання.

Що вплинуло на зростання

Різке зростання прибутковості означає суиттєвий розворот на ринку облігацій, оскільки в кінці минулого тижня 10-річні папери опинилися майже на рекордно низькому рівні.

Сигнали Мінфіну США деяким інвесторам було складно читати, і падіння прибутковості показує, що економічні прогнози викликають у них тривогу, незважаючи на те, що фондові ринки продовжують рости після різкого обвалу в березні, вважає газета.

Читайте також: Чому допомоги по безробіттю від Трампа потягнуть фондовий ринок США вниз

Зростання прибутковості облігацій пояснюється тим, що інвестори почали позбуватися від облігацій, пояснює WSJ. Дилери скоротили частину своїх інвестицій у папери, а менеджери фондів звільнили місце в портфелях в очікуванні нової хвилі пропозиції облігацій. Іншою причиною зростання можуть бути літні канікули в Європі і США, через які скоротилися обсяги торгів в цілому.

Як очікується, США приступлять до нових запозичень на цьому тижні, в тому числі за рахунок продажу облігацій. Гроші потрібні уряду для підтримки відновлення економіки.

WSJ пише, що у середу, 12 серпня, уряд розмістить 10-річні облігації на суму $38 млрд, а в четвер — 30-річні облігації на $26 млрд. У вівторок були реалізовані трирічні папери на $48 млрд — тобто, всього за тиждень США можуть залучити $112 млрд.

Прибутковість казначейських облігацій США зараз виявилася «на більш цікавому рівні», — вважає інвестиційний директор лондонського офісу компанії з управління активами Amundi Лоран Кросн'є.

Читайте також: Євро або долар: у чому зберігати заощадження

Він допускає, що Конгрес США може досягти угоди про новий пакет заходів стимулювання економіки, в рамках якого США розмістять ще облігації на $1 трлн.

Попит на нові папери повинен бути високим, оскільки інвестори зацікавлені в надійних активах, оскільки очікують подальшої волатильності на ринках, каже макро-стратег Nordea Asset Management Себастьєн Галі.

На фондовому ринку можуть виникнути проблеми у вересні-жовтні, оскільки оптимістичні надії на швидке відновлення економіки почнуть розвіюватися, припускає він.

Читайте також: Чому США перестаралися із заходами підтримки економіки

Щоб підстрахуватися, він радить придбати облігації, які в середньому закінчуються через 15 років: тобто, поєднання 10-літніх і 30-літніх.

«Зараз на ринках багато зайвого оптимізму. Варто подивитися на інструменти хеджу, щоб підстрахуватися. Володійте тим, що може дати захист і при цьому все одно принести дохід», — порадив експерт.

Коментарі - 3

+
+30
bonv
bonv
13 серпня 2020, 12:04
#
Дуже «прибуткові» облігації:)))
+
+12
Alpenstein
Alpenstein
13 серпня 2020, 13:31
#
Вони цінні низькою волатильністю і, як правило, коливаються проти ринку. Коли ринок просідає на 30%, такі облігації можуть навіть зростати (а ще й плюс виплати купонів) - в консервативних портфелях їх використовують як демпфер проти волатильності щоб потім не стрибати з хмарочосів.

Це, звісно, не той інструмент, на якому має будуватись максимальне зростання капіталу, але своє застосування він має.
+
+14
mike123
mike123
15 серпня 2020, 11:23
#
Я, канешна, можа, чяго нипонимаю...
Но, насколько я знаю (и вижу по котировкам), рост доходности облигаций означает, что эти бумаги ДЕШЕВЕЮТ, а не дорожают.

Дайте, пожалуйста, редакторам Минфина почитать какие-то азы ценообразования долговых ценных бумаг...
Не впервые вижу такую глупость в статьях Минфина, когда товарисчи считают, что повышение доходности облигаций означает их подорожание.
Да все было как-то лень комментировать...

Если бы не избавился от TLT в аккурат перед этим «подорожанием», была бы сейчас позиция по этой бумаге в минусе...
Теоретики, блин...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися