Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2020, 16:54

Ощадбанк виграв суд у Сбербанку. Справу розглядали 4 роки

Ощадбанк виграв суд у Сбербанку Росії та відстояв свої права на знак для товарів та послуг у суді. Про це повідомила пресслужба Ощадбанку.

Ощадбанк виграв суд у Сбербанку Росії та відстояв свої права на знак для товарів та послуг у суді.
Фото: mind.ua

Що намагався відстояти Сбербанк

Представники Сбербанку Росії намагались переконати суд у тому, що реєстрація Ощадбанком торговельної марки «Сбербанк» на території України порушила права Сбербанку Росії.

Але в процесі процесуального протистояння Ощадбанк зібрав та надав усі належні та допустимі докази на підтвердження необґрунтованості вимог позивача.

Апеляційна інстанція погодилась з аргументованою позицією Ощадбанку та відмовила в задоволенні позову Сбербанку Росії.

Читайте також: Ощадбанк запроваджує сервіс зняття готівки на касах торгових мереж

Про перейменування Сбербанку Росії

У банку нагадали, що в основному спорі Ощадбанк наполягає на незаконності перейменування української «дочки» Сбербанку Росії на Сбербанк і заявив про порушення прав інтелектуальної власності ще в січні 2016 року.

В Ощадбанку вважають, що Сбербанк Росії незаконно використовує торговельну марку «Сбербанк», що може вводити клієнтів в оману і певним чином впливати на їхню поведінку. Єдиним законним власником торговельної марки «Сбербанк» на території України є Ощадбанк (свідоцтво №82116 від 10.09.2007).

Саме у відповідь на основний позов Ощадбанку Сбербанком Росії було подано контрпозов (ймовірно, для затягування розгляду справи), який 10 серпня 2020 року вирішено на користь Ощадбанку. Рішення вже набуло чинності.

Нагадаємо

  • 12 травня 2020 року стало відомо, що Росія незаконно змінила власника української дочки Сбербанку, не повідомивши Нацбанку України. Експерти ринку стверджують, що такі кроки можуть свідчити про підготовку до продажу дочки Сбербанку в Україні.

Коментарі - 6

+
0
vadymbanker
vadymbanker
12 серпня 2020, 17:03
#
Пора заморозить на счетах Газпрома, Внешэкономбанка 1.3 млрд долл и взыскать их. Для начала заморозить на счетах, потом после всех апелляций, кассаций взыскать их!
+
0
Teilor
Teilor
12 серпня 2020, 19:40
#
А как же закон о декоммунизации? Сбербанк и Ощадбанк это еще советские брэнды.
+
+30
vadymbanker
vadymbanker
12 серпня 2020, 20:23
#
Кто сказал что советские, где тут серп и молот и ленин?
+
+15
ballistic
ballistic
12 серпня 2020, 23:19
#
Нема нічого коммуністичного в Ощадбанку та Сбєрбанку, так само як нема нічого фашистського в Дойчебанку.
Декоммунізація стосується лише коммуністичних злочинів та злочинців.
+
+15
AnnaGerman
AnnaGerman
12 серпня 2020, 20:53
#
Все российские структуры( бизнес-, общественные , политические, религиозные и т.п.)  в Украине должны указывать  в названии принадлежность России.
Во избежание недоразумений.
+
0
Narod123
Narod123
12 серпня 2020, 23:08
#
А как же монополия на мову? Т.е. когда хочется, то можно и на языке «агрессора» доказывать свою причастность к наследию УССР. Кто бы сомневался в беспристрастности украинского суда.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися