Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2020, 11:37

Євросоюз знову не дозволив громадянам України в'їзд в країни ЄС

Україна не увійшла до оновленого списку третіх країн, резидентам яких дозволено в умовах пандемії коронавірусу в'їжджати до країн ЄС. Про це йдеться в рішення Ради ЄС.

Рада оновила список країн, для яких слід зняти обмеження на поїздки.

Список країн

З 8 серпня держави-члени ЄС повинні поступово скасувати обмеження на поїздки на зовнішніх кордонах для жителів наступних третіх країн:

  • Австралія;
  • Канада;
  • Грузія;
  • Японія;
  • Нова Зеландія;
  • Руанда;
  • Південна Корея;
  • Таїланд;
  • Туніс;
  • Уругвай;
  • Китай за умови підтвердження взаємності.

Читайте також: Чорногорія дозволила українцям в'їзд без обмежень

Даний список не є юридично зобов'язуючим. Він повинен переглядатися кожні два тижні і може оновлюватися Радою ЄС в залежності від обставин після консультацій з Європейською комісією та відповідними установами і службами ЄС в результаті загальної оцінки, заснованої на узгоджених критеріях.

Обмеження на поїздки можуть бути повністю або частково знято або знову введені для конкретної третьої країни, вже внесеної до списку, згідно із змінами до оцінки епідеміологічної ситуації.

Читайте також: В які країни українці можуть полетіти на відпочинок. Список

Критерії визначення третіх країн, для яких можна знімати діючі обмеження на поїздки, що включають, зокрема, епідеміологічну ситуацію та заходи стримування, в тому числі фізична дистанціювання, а також економічні і соціальні оцінки.

Вимоги

Що стосується епідеміологічної ситуації, що включаються в список треті країни повинні, зокрема, відповідати наступним вимогам:

  • кількість нових випадків зараження сovid-19 за останні 14 днів на 100 тис. жителів має бути близьким до середнього показника ЄС або нижче його;
  • повинен спостерігатися стабільний або низхідний тренд нових випадків за цей період порівняно з попередніми 14 днями;
  • загальна реакція на сovid-19 повинна передбачати, зокрема, такі аспекти, як тестування, спостереження, відстеження контактів, ізоляція, лікування і звітність, а також достовірність інформації і, при необхідності, загальний середній бал за International Health Regulations (IHR).

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 4

+
0
beb
beb
8 серпня 2020, 12:50
#
Здається заробітчани скоро через паркан полізуть. Самі ж ту заразу і розносять.
+
+37
Саша Ник
Саша Ник
8 серпня 2020, 13:37
#
Как можно быть таким информационным «свинопасом»?
Разве ещё не всем ясно, что COVID-19 это экономическая война Востока и Запада?
+
+26
Цой Жив
Цой Жив
8 серпня 2020, 14:32
#
Весна 2019 р.
73%: «Хоть паржом. Хуже нє будєт. А єслі што - свалім в Польшу.»
Гірше завжди може бути.
В Польщу не завжди можна виїхати. Вільний виїзд в ЄС - це було одне з великих досягнень попередньої влади.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
9 серпня 2020, 5:19
#
Читаю  удивляюсь, а что так все переживают за заробитчан? Читаю этот форум с 2013 года, и радуюсь за пользователей - каждый второй финансовый аналитик или руководитель проекта, у всех минимум две квартиры в Киеве ( а у некоторых четыре), все ездят ну на очень дорогих авто, у каждого миллионные депозиты ( и как правило в валюте ) все платят налоги и как правило рассчитывают на пенсию минимум 10 т гривен. Ну а некоторые работают на должностях в коммерческих банках (тоже не за 20 т гривен) И вдруг такое «отеческое» беспокойство о гражданах которые едут в ЕС за зарплатой в 1000 - 2000 евро??? Просто опять радуюсь за такое отношение. Но поверьте, они как то без вас разберутся как и куда ехать и чем заниматься! да, у них нет по четыре квартиры в Киеве, но они в отличие от вас, отделили себя от государства и намного комфортнее себя чувствуют в любой стране и в любой ситуации! Очень интересно увидеть  «финансового аналитика» владельца дорогого авто, который ( по воле судьбы) чистит в Норвегии рыбу или где то в Польше работает на производстве  полиэтиленновой пленки. Так что успокойте свои отеческие чувства и лучше подумайте о себе! А по поводу «безвизв» лично я себя намного комфортнее чувствовал при «шенгене».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися