Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2020, 16:10

Чорногорія дозволила українцям в'їзд без обмежень

Чорногорія включила Україну в зелену зону і дозволила в'їзд українцям без обмежень. Про це сказано в повідомленні посольства України в Чорногорії, пише НВ.

У відомстві назвали рішення «дипломатичною перемогою».

Передісторія

Раніше українцям було дозволено в'їзд у Чорногорію без додаткових обмежень у зв’язку з епідемією covid-19 тільки в разі організованого прибуття повітряним транспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму.

Читайте також: До яких країн українці можуть полетіти на відпочинок. Список

При цьому туристам з України, які їхали в Чорногорію наземним транспортом, потрібно було мати негативний тест на коронавірус, який зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону.

Раніше Чорногорія внесла Росію до списку країн, громадяни яких можуть в'їжджати в країну без додаткових умов, пов’язаних з коронавірусом попри те, що РФ — один з лідерів за кількістю хворих.

Читайте також: МОЗ опублікував список країн «червоної» та «зеленої» зони. Що змінилося

На дане рішення розкритикував посол України в Чорногорії Михайло Шматов, заявивши, що обурений.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 серпня 2020, 19:56
#
Ради денег, даже страны ЕС падают ниже плинтуса
+
0
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
6 серпня 2020, 21:42
#
А де по вашому плінтус? Ви вважаєте, що світ повинен ще 10 років ходити в намордниках і забороняти в'їзди/виїзди, до зникнення останнього хворого на цей вірус? Так не переживайте, зникне цей - придумають інший. Це ж так прикольно - керувати масами за допомогою тваринного страху заразитися і померти.

Як на мене, то ми маємо досить звичайний вірус, або не надто сильно відмінний від звичайного, страхом перед яким хтось дуже гарно користується. Поки що важко сказати, хто і з якою метою. Час розставить все на свої місця.
Може потрібно було скинути пар перегрітої світової економіки. А може згодом ми усі будемо поділені на «правильних», тобто вакцинованих, чіпованих і, відповідно, контрольованих, і «неправильних» - тих, хто відмовився від тотальної чіпізації і контролю.

Зрештою, кожен для себе вирішує, як йому поводитись, і боятись, чи не боятись вірусу. Але не треба влаштовувати Нові Санжари у всій країні і жбурляти каміння в «невірних». Віра в те, що заборона пересування між країнами, в кожній з яких вистачає і своїх заражених, врятує світ - це повна дурня. Ці заборони лише для того, що так легше владі.

Приклад Швеції, яка не вводила карантин, дуже показовий.

p.s. А на фото Святий Стефан - прикольне місце. І чисте море.
+
+13
Максим К
Максим К
6 серпня 2020, 22:31
#
Это с каких пор Черногория в ЕС?
+
0
Alpenstein
Alpenstein
6 серпня 2020, 23:20
#
Максим, когда говорят Евроскептик и Античипист, нужно просто внимать драматическому срыванию покровов. То, что античиписты называют мирового правителя Бил-Гейц, а не Гейтс, ведь тоже не меняет мрачной сути происходящего... Тем более этот ляп с мелкой Монтенегрой.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися