Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2020, 16:54

Притулок за ціною машини: Багатії почали скуповувати приватні острови

Незважаючи на те, що через коронавірус світова економіка рухається у бік глибокої рецесії, серед багатих покупців підскочив попит на приватні острови. Про це пише Financial Times.

Незважаючи на те, що через коронавірус світова економіка рухається у бік глибокої рецесії, серед багатих покупців підскочив попит на приватні острови.
Фото: zn.ua

Популярні напрямки

Серед найбільш популярних напрямків опинилися південна частина Тихого океану, Кариби, а також віддалені частини США та Європи, зазначає видання з посиланням на агентів з нерухомості.

На продаж був виставлений, зокрема, острів Маі, на якому розташовані 32 акра (близько 13 га) тропічних садів. Він рекламується багатим покупцям як одне з ідеальних місць для втечі від COVID-19 і коштує кілька мільйонів доларів, пише газета.

Читайте також:Бермуди, Естонія і Барбадос зазивають до себе тих, хто працює віддалено

Пандемія змусила людей переосмислити життя і полинути до того, про що раніше лише мріяли, заявив засновник Platinum Luxury Auctions Трэйор Леснок, який займається продажем острова Маі.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

«Володіння островом довгий час вважалося чимось крутим і бажаним, але часто це була лише ексцентрична мрія. Однак через COVID-19 ця ідея починає здаватися більш практичною, оскільки люди поспішають знайти для себе особистий простір і зберігати дистанцію від інших», — розповів він.

Багатих покупців приваблюють не тільки острови, що представляють з себе тропічний рай, зазначає газета.

Минулого тижня неназваний покупець придбав острів Хорс біля південно-західного узбережжя Ірландії, ціна якого становила €5,5 млн.

«Очевидно, в умах людей, особливо здатних дозволити собі таку багатомільйонну власність, склалося певне уявлення про те, що вони можуть просто втекти і самоізолюватися», — сказав сюрвейєр, який допомагав при продажу острова.

Читайте також: Де влітку відпочивають українці. Список популярних напрямків з Google-запитів

Він зазначив, що не знає мотивації покупця, але підкреслив, що на острові раніше було розвинене сільське господарство, а отже, новий власник при бажанні зможе сам вирощувати собі їжу.

Ймовірно, новий власник Хорс перед операцією навіть не відвідав острів особисто, відзначає FT.

Це не єдиний подібний випадок. «Ми нещодавно продали деякі менш дорогі острови в Скандинавії та Канаді покупцям, які просто подивилися фотографії. Але люди в основному хочуть відвідати більш дорогі острова до покупки», — сказав газеті німецький бізнесмен Фархад Влади, який, за власними словами, продав більше 3000 островів за 50-річну кар'єру.

Владі підтвердив, що пандемія спровокувала стрибок інтересу багатих людей до приватних островів, але зазначив, що вони часто воліють оренду покупці з міркувань безпеки.

Він також підкреслив, що «не потрібно бути мільярдером, щоб купити острів». «Якщо ви можете дозволити собі дуже гарну машину, ви можете купити острів», — заявив він.

Так, маленький острів біля узбережжя Фінляндії його компанія на момент виходу статті продавала менше ніж за €100 000. На іншому кінці цінового діапазону знаходиться, наприклад, грецький острів в Іонічному морі вартістю €45 млн.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 5

+
+21
krendel
krendel
24 липня 2020, 17:10
#
Пандемия - это красивая уловка со стороны продавцов таких островов. Как бы ты ни хотел самоизолироваться - всё равно придётся контактировать со внешним миром
+
+44
giani
giani
24 липня 2020, 17:19
#
Так яка ж компанія продає острови, куди ж звертатися? Мінфін, дай контакт. Можливо і біржа чи торг. площадка якась є?
+
+15
bonv
bonv
24 липня 2020, 17:53
#
Теперь можно смело говорить, что ты не поехал в отпуск на зарубежный курорт из-за коронавируса, а не потому, что у тебя нет денег:)))
+
+22
bonv
bonv
24 липня 2020, 17:55
#
По марке автомобиля батюшки легко определяют, как сильно его прихожане верят в Бога. По островам та же история?:)))
+
+13
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
24 липня 2020, 22:18
#
Это ж как нужно паниковать, что бы искать убежиче на отдельном острове? Скорее стремительное обезценивание денег заставляет людей побыстрее их куда-то вкладывать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися