Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2020, 9:49

Кредитні втрати банків через коронавірус перевищать $2 трильйони — S&P Global

Банки світу понесуть збитки від невиплачених кредитів на загальну суму $2,1 трильйона до кінця наступного року. Про це йдеться в оцінці рейтингового агентства S&P Global, пише Reuters.

В поточному році втрати складуть $1,3 трильйона, що перевищує показник минулого року більш ніж в два рази, прогнозують аналітики S&P.

Читайте також: Азіатський банк оцінив глобальні економічні втрати від пандемії в 10% світового ВВП

Близько 60% всіх збитків доведеться на Азіатсько-Тихоокеанський регіон, а найбільший відносне зростання таких втрат буде спостерігатися в Північній Америці і Західній Європі, йдеться в повідомленні агентства.

Читайте також: Світ вже втратив $3,4 трильйона через пандемію коронавірусу — ООН

Що прогнозували раніше

  • Департамент ООН з економічних і соціальних питань прогнозує, що світова економіка в 2020-2021 роках втратить близько $8,5 трильйона.
  • Пандемія скоротить світову економіку на 3,2% в цьому році, а за межею бідності опиняться понад 34 млн осіб, говориться в звіті.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

  • Раніше МВФ прогнозував найбільший обвал світової економіки з часів Великої депресії 1929-1933 років через пандемію.

Читайте також: Глава JPMorgan прогнозує «важку рецесію в поєднанні з фінансовим стресом»

  • Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує падіння світового ВВП в 2020 році на 1,9% порівняно з попереднім роком.
  • Всесвітня організація торгівлі прогнозує спад глобальної торгівлі від 13% до 32% в цьому році через руйнівний вплив пандемії на нормальну економічну активність у всьому світі.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися