Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 травня 2020, 14:17

Азіатський банк оцінив глобальні економічні втрати від пандемії в 10% світового ВВП

Світова економіка може втратити $5,8-8,8 трлн, або 6,4-9,7% світового ВВП через економічні наслідки пандемії коронавірусу, якщо уряди країн не будуть стимулювати заходи, щоб зупинити хворобу. Про це сказано в прогнозі Азіатського банку розвитку (АБР), передає Уніан.

Світова економіка може втратити $5,8-8,8 трлн, або 6,4-9,7% світового ВВП через економічні наслідки пандемії коронавірусу, якщо уряди країн не будуть стимулювати заходи, щоб зупинити хворобу.
Фото: epravda.com.ua

Що можуть зробити країни

Банк пропонує урядам країн у всьому світі збільшити масштаб тестування населення на COVID-19, посилити контроль за дотриманням соціальної дистанції, забезпечити лікарні й населення необхідними медичними засобами захисту.

Страхування від COVID-19: порівняти умови

Також АБР пропонує збільшити підтримку сімей і тих секторів бізнесу, які найбільше потерпають через пандемію.

Читайте також: Майже фінал. Шмигаль відзвітував президенту про готовність кредитної програми «Нові гроші»

У банку вважають, що уряди країн світу повинні бути готові в будь-який момент зупинити поступове відкриття кордонів і повернутися до жорстких карантинних заходів.

Читайте також: Світ вже втратив $3,4 трильйона через пандемію коронавірусу — ООН

За оцінкою експертів банку, у разі виконання цих рекомендацій світова економіка може втратити $4,1-5,4 трлн, що на 30-40% менше показників песимістичного прогнозу.

Що прогнозували раніше

  • Департамент ООН з економічних і соціальних питань прогнозує, що світова економіка в 2020-2021 роках втратить близько $8,5 трильйона.
  • Пандемія скоротить світову економіку на 3,2% цього року, а за межею бідності опиняться понад 34 млн осіб, ідеться в звіті ООН.
  • Раніше МВФ прогнозував найбільший обвал світової економіки з часів Великої депресії 1929-1933 років через пандемію.

Читайте також: Глава JPMorgan прогнозує «важку рецесію в поєднанні з фінансовим стресом»

  • Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує падіння світового ВВП в 2020 році на 1,9% порівняно з попереднім роком.
  • Всесвітня організація торгівлі прогнозує спад глобальної торгівлі від 13% до 32% в цьому році через руйнівний вплив пандемії на нормальну економічну активність у всьому світі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися