Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 травня 2020, 8:20

Світ втратив $3,4 трильйона через пандемію коронавірусу — ООН

Пандемія коронавірусу завдала населенню планети збитків у розмірі $3,4 трлн. А найбільш постраждалими галузями стали освіта й агропромисловий комплекс. Про це заявив голова 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Тіджанні Мухаммад-Банде, пише Інтерфакс.

Пандемія коронавірусу завдала населенню планети збитків у розмірі $3,4 трлн.
Фото: unn.com.ua
«Всі країни, включно з країнами – членами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), зараз зазнають великого тиску. Також жодна країна світу самостійно не може вистояти проти таких труднощів. Ми як ООН хочемо спільними зусиллями перемогти пандемію COVID-19», — заявив він.

Проблеми світу

Щоб впоратися з коронавірусом, має бути створена нова, стійка система, яка припинить війни в різних країнах, пояснив Мухаммад-Банде.

Крім цього, необхідно почати виконувати 10-річну програму заходів, в рамках якої особлива увага приділяється питанню освіти – як для боротьби проти COVID-19, так і для інших цілей.

Читайте також: Світова економіка може втратити через коронавірус $5 трильйонів

Як зазначив Мухаммад-Банде, 90% всіх учнів у світі зіткнулися з цією проблемою, а багато навчальних закладів закрито.

Ще однією проблемною точкою є АПК. Увесь світ залежить від якісних сільгосппродуктів і потребує забезпечення ними, пояснив Мухаммад-Банде. Потрібно навчити сільгоспвиробників працювати з мінімальними втратами.

Мухаммад-Банде закликав усіх інвестувати у цей сектор для створення нової, вдосконаленої системи, яка зможе забезпечити мільйони людей необхідними продуктами.

Читайте також: Глава JPMorgan прогнозує «важку рецесію в поєднанні з фінансовим стресом»

Пандемія продемонструвала крихкість державних систем перед глобальними потрясіннями й «оголила глибоку нерівність», заявив у ході саміту Генсек ООН Антоніу Гутерріш.

Він закликав провідні економіки світу підтримати країни, що розвиваються, для поліпшення охорони здоров'я. А всі засоби від коронавірусу, включно зі створеною у перспективі вакциною, а також медикаменти та набори тестів для виявлення коронавірусу мають бути доступними для всіх країн світу.

Читайте також: Світова економіка вже увійшла в рецесію — глава МВФ

Очікування

  • Всесвітня організація торгівлі прогнозує спад глобальної торгівлі від 13% до 32% цьогоріч через руйнівний вплив пандемії COVID-19 на нормальну економічну активність у всьому світі.

  • Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує скорочення глобальної економічної активності на 1,9% у 2020 році і вважає це глибокої глобальною рецесією.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

  • Також у Fitch наголошують, що базовий прогноз не передбачає повернення ВВП в США і Європі до рівнів, які були до вірусу і кризи, до кінця 2021 року. А відновлення економіки Китаю після кризи у першому кварталі 2020 року буде обмежено глобальною рецесією.

  • Агентство Standard&poor's та Інститут міжнародних фінансів IIF очікує уповільнення світової економіки до 0,4% зростання.

  • Нагадаємо, що до масового спалаху коронавірусу прогнози більшості аналітиків були в районі 2,5-3%.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі«Економіка та коронавірус».

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
5 травня 2020, 10:53
#
Світова економіка втратить ще більше..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися