Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2020, 14:02

Економіст розповів, у кого найвищі шанси очолити НБУ

Найвищі шанси зайняти посаду голови Нацбанку після відставки Смолія у Сергія Круглика, який понад 10 років очолював міжнародний департамент НБУ і курував відносини з МВФ і Світовим банком. Про це в ефірі вебінару FinUpdate повідомив головний економіст Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар.

За його словами, вважалося, що найбільші шанси мали глава Укргазбанку — Кирило Шевченко та голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

«Однак Офіс Президента, в ході проведення консультацій з нашими західними партнерами у міжнародних фінансових організаціях, отримали різкі негативні відповіді щодо обох кандидатур. І зараз терміново обговорюються альтернативні кандидати», — повідомив Кухар.

Читайте також: Після Смолія: Що буде з курсом гривні і чи почне НБУ друкувати гроші

Ще один кандидат (голова Райффайзенбанк-Аваль Володимир Лавренчук — ред.) за словами Кухаря відмовився.

«На сьогоднішній день вибір звузився до трьох кандидатур, які заздалегідь мають повне схвалення Вашингтона: Дмитро Сологуб (член правління НБУ), Владислав Рашкован (працює заступником Директора групи країн на чолі з Голландією та Україною МВФ) і Сергій Круглик (очолював міжнародний департамент НБУ при чотирьох голів центробанку)», — каже Кухар, — і за наявною у мене інформацією вибирати будуть з тих, хто не «забруднений» у зв'язках і співробітництві з Гонтарєвої, Смолієм і Порошенка".

Читайте також: Шевченко vs Лавренчук: Рейтинг претендентів на посаду глави НБУ від читачів «Мінфіну»

«Публічно не обсуждающийся пресою Круглик – має найвищі шанси на успіх», — вважає Кухара.

Що відомо про Круглика

Сергій Круглик працював на різних посадах в НБУ та МЗС з 1993 по 2016 рік. У 2000 році був Представником України в Паризькому клубі кредиторів під час реструктуризації українського зовнішнього боргу. Понад 10 років очолював міжнародний департамент і департамент міжнародних банківських зв'язків НБУ.

Читайте також: Відставка голови НБУ. Хто замінить Смолія і що буде з економікою

Протягом 25 років як представник від України брав участь у найбільшій кількості щорічних самітів центральних банкірів, організовуваних МВФ і Світовим банком. Володіє великими особистими зв'язками в міжнародному банківському середовищі.

Коментарі - 8

+
+70
MaxTirpiz
MaxTirpiz
9 липня 2020, 14:33
#
Хорошо хоть должность главы  НБУ не подчиняются Слугам народа. Лучше  кандидат  от МВФ  чем очередной клоун  из Квартала.
+
+1
lika197
lika197
9 липня 2020, 15:09
#
С каких пор Данилишин — клоун из Квартала? Нельзя ставить образованного украинца?
+
+30
Artem Durnev
Artem Durnev
9 липня 2020, 14:53
#
Лично был уверен что будут Богдана Данилишина тулить на эту должность. Он же у нас вроде работал говорящей головой власти и «самым последовательным критиком». Видимо давление от МВФ действительно очень сильное что не даёт им делать что вздумается.
+
+15
MaxTirpiz
MaxTirpiz
9 липня 2020, 16:06
#
Данилишин  -теоретик профессор
+
0
lika197
lika197
9 липня 2020, 16:13
#
Да, не нужна экономическая теория, нужны клоуны)
+
+34
Elena Makarenko
Elena Makarenko
9 липня 2020, 17:10
#
«На сьогоднішній день вибір звузився до трьох кандидатур, які заздалегідь мають повне схвалення Вашингтона» - страшная фраза на самом деле.
+
0
Скотт Рие
Скотт Рие
9 липня 2020, 22:47
#
Вашингтон курирует украинскую независимость.
+
0
Скотт Рие
Скотт Рие
9 липня 2020, 22:48
#
Как волк устроился на работу пастухом овец. И все делают вид, что он хороший специалист по мясу.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися