Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2020, 13:00

НБУ почав приймати звітність від небанківських фінустанов

Нацбанк завершив тестування та почав приймати звітність від небанківських фінансових установ. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Вебпортал Національного банку відкрито для подання звітності небанківськими фінансовими установами.

Вебпортал уже працює в робочому режимі. Доступи користувачів до вебпорталу, які раніше зареєструвалися для тестового подання звітності, діють та використовуються для подання звітності до Національного банку України", — йдеться у повідомленні.

Скільки зареєстровано 

Станом на 6 червня 2020 року на вебпорталі НБУ зареєстровано більше 1500 небанківських фінансових установ, які протягом березня-червня поточного року брали участь у тестуванні звітності.

Читайте також: НБУ запустив реєстр небанківських фінустанов

«Всім іншим установам, які ще не зареєструвалися на вебпорталі, потрібно пройти процедуру реєстрації згідно з пунктом 5 Інструкції про подання звітності небанківськими фінансовими установами», — пояснили у регуляторі.

У НБУ додали, що строки подання звітності за перше півріччя 2020 року не змінюються та відповідають чинним нормативно-правовим актам НКФП. Для зручності учасників ринку на вебпорталі Національного банку оприлюднили календар подання звітності.

Читайте також: Спліт в дії. Відсьогодні Нацбанк починає регулювати не лише банки

«Вимоги Національного банку щодо формування звітних файлів, які подаються через вебпортал, розміщено в реєстрі показників.

Національний банк також підготував та оприлюднив описові та відеоінструкції щодо подання звітності для небанківських фінансових установ», — йдеться у повідомленні.

При цьому НБУ з розумінням ставитиметься до випадків затримання подання звітності, кожен із яких розглядатиметься окремо з урахуванням обставин та обґрунтованих причин затримання.

Нагадаємо

1 липня Національний банк отримав повноваження з регулювання діяльності небінківських фінустанов: страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок і ломбардів у рамках закону про спліт, який передбачає розподіл функцій між Нацбанком і НКЦБФР та ліквідацію Нацкомфінпослуг.

Читайте також: Чому потрібен СПЛІТ

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
8 липня 2020, 13:08
#
Давно пора навести порядок среди этих помоек.
+
0
gamble2020
gamble2020
8 липня 2020, 14:53
#
А как с онлайн валютообменом дела?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися