Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2020, 11:40

Матеріали на Зеленського у справі про ОВДП передадуть до суду

НАПК вручило два адмінпротоколи про адмінправопорушення президенту Володимиру Зеленському через те, що він не задекларував зміни в майновому стані. Обіцяють направити матеріали до суду. Про це йдеться в повідомленні НАПК.

НАПК вручило два адмінпротоколи про адмінправопорушення президенту Володимиру Зеленському через те, що він не задекларував зміни в майновому стані.
Фото: censor.net.ua

Що відомо

У НАПК підтвердили, що президент особисто повідомив про факт порушення.

Зазначається, що він справді здійснив купівлю-продаж облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Їх загальна вартість перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

Читайте також: Зеленський не задекларував інвестиції в ОВДП. Готовий нести відповідальність

Таким чином Зеленський повинен був протягом 10 днів внести в декларацію повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

«Такого повідомлення до реєстру не надійшло», – зазначили в НАПК.

Тому 7 липня глава агентства Олександр Новіков склав і вручив президентові два протоколи у зв'язку з адміністративними порушеннями. Вказується, що відповідні матеріали будуть передані в суд.

Водночас президента за законом не можна притягнути до відповідальності під час перебування його на посаді.

Читайте також: Зеленський оприлюднив декларацію про доходи і витрати за 2019 рік

Передісторія

  • 7 липня президент Володимир Зеленський заявив, що готовий понести відповідальність, адже в минулому році не задекларував зміни в майновому стані.
  • До президентських виборів кандидат Зеленський запевняв, що добровільно піде у відставку, якщо порушить закон.

Оформити заявку на купівлю ОВДП від ICU: 11% річних + бонус від «Мінфіну»

Коментарі - 31

+
+127
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
8 липня 2020, 11:44
#
Повторю свій коментар до іншої статті. Тут він доречніший...
А давайте подивимось на усю цю ситуацію трохи під іншим кутом. Для початку, пригадаємо схемку другої половини 2019 року: Уряд масово «гріб» позики в гривні, продаючи ОВДП, при цьому йшло активне залучення нерезидентів; останні заводили валюту, продавали її на міжбанку, що вело до падіння курсу долара, і вкладали гривню в ОВДП під порядка 15%; НБУ з Урядом сприяли такому «зміцненню» гривні (тобто мало що робили, щоб його не допустити), забезпечуючи нерезидентам відсотки У ВАЛЮТІ на рівні 30% річних і більше. Паралельно це вело до діри в бюджеті через «неправильний» прогноз курсу. Але кого це хвилювало?

Сьогодні, враховуючи залученість до схеми високопосадовців (сам преЗЕдент став учасником), стає очевидним, що нерезиденти мали гарантії НБУ і Уряду, що все буде пучком... Очевидно, і сьогодні мають. Правда, з врахуванням діри в бюджеті, НБУ з кінця 2019 вимушений був трохи «посунути» нерезів, піднявши курс до 24,5-25, а згодом, під шумок коронавірусу і до 27. Тепер, скоріше за все, є домовленість: НБУ забезпечує відносну стабільність курсу - не нижче 26,5 для бюджету, не вище 27 для нерезидентів, а нерезиденти у свою чергу, маючи гарантії НБУ, забирають свої грошики повільно, не збурюючи МБ.

Питання на засипку: а ХТО ці нерезиденти, якщо сам преЗЕдент взяв участь у схемі, отримуючи свої 30% у валюті НА ЗНАННІ СИТУАЦІЇ? А чи не офшорні це грошики (принаймні, значною мірою), раніше вкрадені в Україні?
+
0
bonv
bonv
8 липня 2020, 11:51
#
Беня і Ко/зе - давно про це писав..
+
+29
pov78
pov78
8 липня 2020, 11:54
#
Хто за цим стоїть, дізнаємося коли Держава не зможе обслуговувати ці борги та МВФ, ЄБРР та тому подібні не будуть коштів давати :-))
+
0
pov78
pov78
8 липня 2020, 12:05
#
Скоріш за все Коломойський :-)
+
+42
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
8 липня 2020, 12:06
#
От у мене така ж підозра, що більша частина ОВДП в одних нечистих приватних руках. І ці руки вже давно хочуть, аби був дефолт. Адже дефолт - це не відмова держави платити борги. Це, скоріше, оголошення держави, що борги вона платити грошима не може, а тому заплатить ниркою, або іншим органом.
+
+45
bonv
bonv
8 липня 2020, 12:08
#
Беня старається руками зелі розірвати стосунки з цивілізованим світом щоб його не видавали в США і плюс припинити суди в Лондоні..
+
0
Shamshir87
Shamshir87
8 липня 2020, 12:33
#
И как всегда, у вас задумки аналогичные ватанам. Есть процессуальный кодекс, и развитые страны всегда ему следуют. Именно поэтому, развитые страны смотрят на дело привата, как на заранее проигрышного, и именно поэтому они смотрят не на беню, а на беню+потроха, ведь именно потрох запорол процессуальный кодекс в деле привата. Так что, если патриот- то вы воюете не в ту сторону, ведь эти 2 гуся, не противники, а кореша.
+
+45
bonv
bonv
8 липня 2020, 12:37
#
Саме тому беня втікав з України при поросі і тріумфально повернувся при зелі? Росія це розвинена країна? Читай уважно - розірвати стосунки з цивілізованим світом.. Під крила росії як неодноразово глаголив бенічка.. Ті не видадуть в США.. Ферштейн?
+
+15
bonv
bonv
8 липня 2020, 17:38
#
Націоналізація, до якої готувалися 2,5 роки, проходила відкрито, прозоро, на базі міжнародних оцінок в тому числі і МВФ.
Проблеми у банку були системні і накопичувалися роками. Його невиважена кредитна політика призвела до втрати капіталу а 97% кредитів банк видав компаніям, пов'язаним з його акціонерами Коломойським та Боголюбовим, заявили в НБУ.
Попередні власники не забажали, чи не змогли провести докапіталізацію банку, — такими називає причини націоналізації економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
Коли банк стикається з проблемою недостатності капіталу, то існують декілька рішень — ліквідація або націоналізація, розповідає інвестиційний банкір Сергій Фурса. Він називає націоналізацію поганим рішення, але найкращим із усіх можливих, такою собі необхідною жорстокістю.
Держава забирає на себе не актив бізнесменів Ігоря Коломойського і Генадія Боголюбова, а пасив, вартістю у мінус 5,5 млрд. доларів, і ці гроші ляжуть на плечі платників податків.
5,5 млрд доларів які олігарх Коломойський вивів з Привату в офшори.
+
0
Shamshir87
Shamshir87
8 липня 2020, 22:10
#
«проходила відкрито, прозоро, на базі міжнародних оцінок в тому числі і МВФ.»- жаль ни МВФ ни международные оценки, этого не знают. Зато они знают, что bail-in так не проводят =)
+
+15
StNiko
StNiko
8 липня 2020, 13:57
#
Одна развитая страна недавно отказалась отдавать золотой запас Венесуэле, просто поту что...
все как всегда-более сильные нагибают более слабых
+
0
Shamshir87
Shamshir87
8 липня 2020, 17:51
#
Именно поэтому, все у слабых стран так, как того требуют сильные. Увы, платить то не слабым странам, а их населению, по факту.
+
+64
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
8 липня 2020, 11:54
#
І вдогонку...
А участь преЗЕдента у схемі з ОВДП з одного боку і його тиск на НБУ, орган, який своїми «правильними» діями/бездіяльністю може різко вплинути на дохід учасників схеми з ОВДП, з іншого - це не є неприкрита корупція вищого гатунку?
+
+72
bonv
bonv
8 липня 2020, 12:10
#
А вбивати свій енергоринок на догоду російському це не зе-корупція і зе-диверсія проти України!?
+
+42
vitalik7417
vitalik7417
8 липня 2020, 13:26
#
Уточнение. А почему вторая половина 2019, была указана только? Ведь ОВЗГ начали продавать ещё при Порошенко и причина была очень проста — МВФ перестал давать кредиты ( у кого хорошая память, тот помнит почему) и для обслуживания долгов Украина вынуждена была, что — то придумывать или объявлять дефолт. Вот так все просто и никаких теорий заговоров, а при Зеленском эту тему продолжали, но не начали, поэтому писать часть правды — это манипуляция, а значит ложь: « для начала прыгадаемо схемку другойи половыны 2019». То что, эту тему кто-то использует для личной наживы имея инсайдерскую информацию или давая гарантию максимальной прибыли при выходе из ОВЗГ ( обеспечивая выгодный курс на момент выхода), это уже другой вопрос.
+
+12
Shamshir87
Shamshir87
8 липня 2020, 17:51
#
Вы забыли напомнить, что при порохе, продавали ОВГЗ по 18%, и это было пэрэмогой.
+
+15
vitalik7417
vitalik7417
8 липня 2020, 22:28
#
Хотел написать про 18 % и выше , но забыл. То что это объявляли тогда пэремогой не помню, но уверен, что рядовой порохобот сейчас это объявит победой, а процент меньше 10 - зрадой, но то что этот процент при « независимом » НБУ и его правлении , которое ещё от Порошенко осталос - забудут, но когда ушел Смолий, то это опять зрада, бо при нем НБУ был независимым. Вот такие загадочные эти порохоботы.
+
+23
Kanarej
Kanarej
8 липня 2020, 17:35
#
«преЗЕдент взяв участь у схемі» - ще до того як став преЗЕдентом :). Будь-який бажаючий міг в цьому прийняти участь маючи хоч якісь гроші, і це активно рекламувалось. І відсотки були вигідні за депозит на фоні ще й відсутності оподаткування. А саму схему створили ще за Порошенка, який доречі теж мав ОВГЗ, не знаю як зараз (сумніваюсь - швидше за все вже все злив), і от саме Порошенко і тодішня влада могли отрмувати надприбутки саме НА ЗНАННІ. При Зеленському відсотки по ОВГЗ навпаки почали активно зменшувати.
+
+30
bonv
bonv
8 липня 2020, 18:35
#
В марте 2019 г Зеленский в эфире программы Право на владу заявлял,  что «если я когда-либо в жизни нарушу закон, я уйду сам». Ждем-с-с..
+
+35
Kanarej
Kanarej
8 липня 2020, 18:52
#
Напомнить, что Порошенко перед выборами 2014 заявлял? И что из этого выполнил? :)
+
+12
vitalik7417
vitalik7417
8 липня 2020, 22:34
#
Вполне возможно, но не факт, что при Порошенко это действительно было схемой для своих ( на это указывает озвученные высокие проценты). Потом, без кардинальных улучшений в экономике, процент ( уже при Зеленском) в разы уменьшился, не сразу, но все же. Логично предположить, что либо начали заходить уже « не свои », либо действительно начали заходить неризеденты, а не офшорные деньги резидентов.
+
+45
bonv
bonv
8 липня 2020, 11:53
#
Емісія великих обсягів національної валюти в Україні неминуче призведе до прискорення інфляції та девальвації гривні
Про це в інтерв'ю LB.ua заявив ексголова Національного банку Яків Смолій.
Він уточнив, що йому не надходило прямих прохань надрукувати, наприклад, 200 млрд грн.
«Але в цілому під час чергової великої наради хтось кидав меседж, чому, наприклад, Національний банк не може допомогти покрити дефіцит бюджету? Мовляв, усі країни так роблять – Сполучені Штати, Китай, Німеччина. Ми намагалися пояснювати, що це країни, валюта яких є вільно конвертованою, яка входить у кошик валют Міжнародного валютного фонду. Вони можуть друкувати, тому що їхні долари скуплять...» – сказав Смолій.
За його словами, в Україні це неминуче призведе до погіршення економічної ситуації.
«Ми випустимо емісійну гривню, і які будуть наслідки? Гривні побільшає, а розмір економіки залишиться той самий. Це означає, що зростуть ціни. Умовно, у нас є 100 одиниць товару і 1000 одиниць грошей у вільному обігу. Тобто одиниця товару коштує 10. А завтра ми випустимо ще 1000 грошей, а товару ж більше не виробилося, тому цей товар коштуватиме вже 20. Нехай не все йде на ціну... Друга частина йде на купівлю валюти, що вже впливає на курс. І тоді в обох випадках інфляція повзе вгору», – пояснив ексголова НБУ.
+
+12
vitalik7417
vitalik7417
8 липня 2020, 22:43
#
То что неконтролируемая эмиссия зло - это аксиома и не надо быть экономистом, чтобы понимать это, достаточно вспомнить 90-е в Украине. Но допустим, включается станок и на эти деньги строится инфраструктура ( деньги не идут напрямую на потребительский рынок разгоняя инфляцию), а идут на долгострои, на посадку садов и виноградников, на покупку в кредит с/ з техники, на дотации для покупки крупного рогатого скота, на кредиты на утепление недвижимости и т.д.. Тогда что будет?
+
+15
Shamshir87
Shamshir87
8 липня 2020, 12:01
#
Дешевый пиар от медийника, мол смотрите какой порядочный- даже штрафы платит
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
8 липня 2020, 13:13
#
На прошлой неделе Юля так поливала Порошенко на всех полит.шоу по поводу его вложений в ОВГЗ и то что он заработал 115 млн грн и показал в декларации. Что он наживается на стране. Но думаю Юля не будет критиковать ЗЕ в этом случае.
+
0
vitalik7417
vitalik7417
8 липня 2020, 13:29
#
Значит причина не в пиаре, а в том, чтобы опередить возможную критику и Зеленский сработал на опережение, плюс для своего ядерного процента ещё и самокритичным зарисовался.
+
0
mary27
mary27
8 липня 2020, 14:54
#
Притом, что сама брехливая Юля по декларациям бедная, и совсем-совсем ничего не имеет.
Даже с того газового контракта ничего не осталось.
+
+15
Andrey M
Andrey M
8 липня 2020, 15:02
#
Вже не бідна, їй близько 150 млн грн з США надійшло як компенсація щоб вона не подавала позову до суду на лобістів Януковича
+
+12
Kanarej
Kanarej
8 липня 2020, 18:31
#
Ну как бы масштабы вообще несравнимы :). 115 млн Петиных, и 5 млн Вовиных.
+
0
bonv
bonv
8 липня 2020, 14:38
#
Константин Андриюк — о деле Андрея Павелко: «Господин Зеленский! Весна прошла, кого посадили? Может, пора это сделать?»
+
0
bonv
bonv
8 липня 2020, 14:43
#
Арахамія занизив вартість свого будинку в декларації вдесятеро, — ЗМІ. Популісти, голодранці і шахраї — зе-влада.
https://espreso.tv/news/2020/07/08/arakhamiya_zanyzyv_vartist_svogo_budynku_v_deklaraciyi_vdesyatero_zmi
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися