Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2020, 14:59

Марченко: За рік митні й податкові надходження скоротились на третину

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив про перевиконання плану надходжень до державного бюджету за червень. За його словами, податкова виконала розпис Мінфіну на 105%, а митниця — на 100%. Про це міністр заявив під час брифінгу, передає РБК.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив про перевиконання плану надходжень до державного бюджету за червень.
Фото: espreso.tv

Про що сказав міністр

Водночас, за словами Марченка, і податкова, і митниця перерахувала до бюджету менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Так, якщо порівнювати зі старим планом, недовиконання по податкової склало майже 14%: 26,7 млрд грн при плані 31 млрд грн. По митниці — більше 28% (21,7 при плані 30,2 млрд грн.).

Читайте також: Держбюджету за пів року недоотримав 6,2% надходжень — Держказначейство

Нагадаємо, раніше міністр фінансів заявив, що головам митної і податкової служб поставлено завдання забезпечити надходження до бюджету як мінімум на 10% вище планового показника — інакше вони будуть звільнені.

Читайте також: Експерти простежили різке падіння в податкових надходженнях за квітень-травень

Раніше повідомлялося

  • У законопроєкті про зміни до бюджету на 143 мільярди гривень зменшено надходження від податків.
  • Раніше ексголова Митної служби Максим Нефьодов заявив, що в травні Міністерство фінансів зменшило план для Державної митної служби на 9,1 мільярда гривень, нібито щоб показати ефективність її роботи і перевиконання плану.
  • У свою чергу, ексглава ДПС Сергій Верланов заявляв, що Мінфін у травні зменшив план для Державної податкової служби з 58,6 млрд грн до 39,6 млрд грн — на 19 млрд грн.

Коментарі - 6

+
+83
bonv
bonv
3 липня 2020, 15:03
#
А ви ще плани зменшіть і буде більше перевиконання… популісти.
+
+30
Італій .
Італій .
3 липня 2020, 15:14
#
Напомним, ранее министр финансов заявил, что главам таможенной и налоговой служб поставлена задача обеспечить поступления в бюджет как минимум на 10% выше планового показателя — иначе они будут уволены.

Готовься, бизнес, тебя будут доить. Прям как во времена кровосисей.
+
+56
5503
5503
3 липня 2020, 15:22
#
Не только бизнес.... Народ в первую очерель.  Депутатов от  « Слуг Народа» поймали на переписке, что бакс должен быть 30!!!!! Наверное Смолий этому   сопротивлялся вот его и убрали. Бездари вместо того что-бы экогомику запустить решили гривну обвалить.
+
+30
krendel
krendel
3 липня 2020, 15:20
#
Не знаю как в бюджете, а налоговики с таможенниками чувствуют себя прекрасно! Особенно таможенники - те, кто ближе к границам!
+
+41
ExpertMoney
ExpertMoney
3 липня 2020, 15:52
#
Тоже мне удивительная новость) Что все плохо сразу после результата выборов было  и так понятно.
+
+45
bonv
bonv
3 липня 2020, 15:54
#
Не нужно было быть большим аналитиком, что бы понимать, куда может в перспективе идти курс в стране, где полуграмотные министры образования катаются на перегонки с депутатами по профессиям безработный, свадебный фотограф, домохозяйка во главе с философом на самокатах по коридорам ВР… Нелохи и непрофаны.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися