Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2020, 8:44

В Україні хочуть підвищити штрафи за перевищення швидкості. МВС підготувало законопроєкт

Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт, щоб сума штрафу за перевищення швидкості була значно більше. Наприклад, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше, ніж на 50 км/ч. Про це заявив в інтерв'ю РБК заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт, щоб сума штрафу за перевищення швидкості була значно більше.
Фото: zn.ua

За його словами, зараз якщо людина перевищила до 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км/год — 510 гривень.

Читайте також: МВС створило додаток «Штрафи ПДР». Є карта камер і оплата штрафів онлайн

Плани МВС

Геращенко виступив за те, щоб в Україні було як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.

«Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу», — вважає він.

Під контролем

Він розповів, що з 1 липня в країні запускають й інші функції системи: почнуть контролювати проїзд перехресть на червоне світло і пересування по смузі для громадського транспорту.

Читайте також: МВС планує підвищити штрафи за порушення ПДР майже в 20 разів

Нагадаємо

1 червня 2020 року в Україні запрацювала система фотофіксації порушень правил дорожнього руху. Система фіксує порушення швидкісного режиму і вміє визначати номер транспортного засобу.

  • За перевищення більш ніж на 20 км/год, накладається штраф у розмірі 255 грн.
  • За перевищення більш ніж на 50 км/год — 510 грн.
  • Якщо штраф буде сплачено протягом 10 днів, сума буде становити 50% від штрафу, тобто 122,5 грн. Загальний строк оплати штрафу — 30 днів.

Оформити електронний поліс «автоцивілки»

Коментарі - 8

+
+15
LISTT
LISTT
25 червня 2020, 10:10
#
И камер еще побольше наставить! И дыры в бюджете как не бывало
+
0
Італій .
Італій .
25 червня 2020, 10:28
#
Не, надо разрешить ездить на красный, и хрен с ним с тем бюджетом.
+
+37
bonv
bonv
25 червня 2020, 10:52
#
Для себе — зарплати і премії непомірно підняти. Для народу — штрафи збільшити, податки збільшити, тарифи підняти — зе-ініціативи.
+
0
neverice
neverice
25 червня 2020, 10:52
#
В целом, идея здравая - превышение больше 50 км/ч это значительное нарушение, например в городе. Если бы не одно НО.
На трассе часто встречаются подкрадные населенные пункты, где по совершенно непонятным причинам стоит белый знак населенного пункта, а не синий. И знак этот часто может быть скрыт фурой, деревьями и т.д. И тут можно поймать нехилый штраф практически на пустом месте. 50 ехать посреди полей никто не будет. Обычно, в таких случаях ставят предупреждающие знаки заранее, но не у нас..
+
0
bonv
bonv
25 червня 2020, 10:54
#
Геращенко виступив за те, щоб в Україні було як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу. Там в білу працюють повністю.. Як будеш вичисляти? Все ж на батьків переписане, голодранці провладні... Знову в кишені до народу залізти?
+
0
bonv
bonv
25 червня 2020, 11:00
#
- Ты знаешь, что Вася стал владельцем недвижимости?
- Знаю, он мне тоже пожаловался, что ночью с машины колеса сняли.
+
0
bonv
bonv
25 червня 2020, 11:00
#
После того, как села за руль, кроме украшений и косметики, начала радоваться таким подаркам, как зимняя резина, полный бак бензина, новые дворники, канистра «незамерзайки»...
+
+15
bonv
bonv
25 червня 2020, 11:46
#
Динаміка виявлених камерами порушень правил дорожнього року «іде чітко вниз», повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв’ю «РБК-Україна».
«У перший день роботи системи було 68 тисяч порушень зафіксовано. А, приміром, 18 червня – вже 13 з половиною тисяч. Тобто динаміка йде чітко вниз, ми хочемо, щоб вона дійшла майже до нуля. Ми надіслали понад 300 тисяч листів порушникам. Але ми не хочемо слати листи, ми хочемо, щоб люди не порушували», – сказав Геращенко.
За його словами, в Україні вибрали близько 1 200 небезпечних місць, де планують поставити камери автофіксації ПДР. Цьогоріч Міністерство інфраструктури хоче купити 220 камер і встановити їх на небезпечних місцях на автомагістралях.
1 червня система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР запрацювала в Києві та Київській області. Камери встановлені у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися