Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 червня 2020, 12:29

Нафта почала тиждень з падіння цін: Brent торгується нижче $38

Нафта марки Brent подешевшала більш ніж на 3%, збільшивши падіння цін минулого тижня. Про це пише enkorr.ua.

Вартість бареля серпневої нафти Brent 15 червня до 8:40 за Києвом склала $37,48 (-3,23%). Барель липневої нафти WTI торгувався по $34,58 (-4,63%).

Що відбувається з ринком

Минулого тижня ціни на нафту знизилися на 8%, що стало першим падінням з квітня. Обвал цін був викликаний зростанням захворюваності коронавірусом в США. У минулу суботу було зареєстровано понад 25 тис. нових випадків зараження і все більше штатів повідомляють про новий сплеск коронавірусу.

«Відновлення попиту на нафту вже визначено як тривалий процес, і нова хвиля вірусної кризи напевно викличе побоювання, що відновлення попиту може зайняти навіть більше часу, ніж спочатку передбачалося», — йдеться в записці ING Economics.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовилися продовжити рекордне скорочення видобутку нафти

Нагадаємо

  • Група моніторингу ОПЕК збереться 18 червня, щоб обговорити поточні скорочення видобутку і подивитися, чи дотримуються країни-учасниці угоди ОПЕК+ щодо квоти скорочень.

  • Однак, згідно з даними джерел у картелі, ніяких рішень на зустрічі прийматися не буде.

  • 3 червня вартість серпневих ф'ючерсів нафти марки Brent під час торгів на біржі ICE піднялася вище $40 за барель вперше з 6 березня.

  • 22 квітня ціна на нафту еталонної марки Brent впала нижче за $17 за барель на тлі хаосу на ринку і дефіциту сховищ у світі для видобутої нафти.

  • Пізніше країни ОПЕК+ домовилася про найбільше в історії скорочення видобутку нафти на 9,7 млн барелів на добу.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
15 червня 2020, 13:10
#
Саудівська Аравія вийде переможцем у боротьбі за частку ринку — прогноз експертів.
https://gazeta.ua/articles/economics/_saudivska-araviya-vijde-peremozhcem-u-borotbi-za-chastku-rinku-prognoz-ekspertiv/969974
+
0
bonv
bonv
15 червня 2020, 16:18
#
У Росії вперше ввели заборону на ввезення нафтопродуктів.
Нафта, що подешевшала, і зменшений попит на паливо у світі призвели до того, що російські нафтові компанії змушені платити до бюджету зворотний акциз і демпфер. Через це російські нафтопродукти стали дорожче за зарубіжні, а російський ринок — вигідним для імпортного палива.
У міненерго РФ заявили, що заборона на імпорт нафтопродуктів покликана не допустити затоварювання на внутрішньому ринку і закриття російських НПЗ на тлі різкого зниження попиту на паливо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися