Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2020, 11:10

Країни ОПЕК+ домовилися продовжити рекордне скорочення видобутку нафти

Країни ОПЕК+ погодили продовження дії поточних параметрів угоди щодо скорочення видобутку нафти ще на місяць. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

Країни ОПЕК+ погодили продовження дії поточних параметрів угоди щодо скорочення видобутку нафти ще на місяць.
Фото: epravda.com.ua

Про що домовилися

Зниження видобутку на 9,7 млн барелів на добу триватиме до кінця липня.

«Країни ОПЕК+ погодилися на продовження політики скорочення власного видобутку на строк місяць, погодивши більш жорсткі заходи, з метою гарантувати, що члени картелю не порушуватимуть свої зобов'язання за обсягами видобутку», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ціна на нафту Brent впала до 18-річного мінімуму

Країни ОПЕК+, зокрема Ірак і Нігерія, пообіцяли в повній мірі виконати свої зобов'язання з обмеженням і додатково скоротити видобуток з липня по вересень, щоб компенсувати недотримання квот в травні і червні.

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія і РФ, два найбільших експортери нафти у світі, хочуть продовжити скорочення видобутку на 9,7 млн барелів на добу до липня.

Читайте також: Засідання ОПЕК+: у чому полягає основна невизначеність

Очікувалося, що рішення буде прийнято 4 червня на саміті ОПЕК+, але він був відстрочений через спори про неналежне дотримання зобов'язань щодо скорочення поставок такими виробниками, як Іран та Нігерія.

Нагадаємо

  • 3 червня вартість серпневих ф'ючерсів нафти марки Brent під час торгів на біржі ICE піднялася вище $40 за барель вперше з 6 березня.
  • 22 квітня ціна на нафту еталонної марки Brent впала нижче за $17 за барель на тлі хаосу на ринку і дефіцит сховищ у світі для видобутої нафти.
  • Пізніше країни ОПЕК+ домовилася про найбільший в історії скорочення видобутку нафти на 9,7 млн барелів на добу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися