Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 червня 2020, 15:10

Стало відоме ім'я потенційного покупця Сбербанку

12 травня стало відомо, що Росія незаконно змінила власника української дочки Сбербанку, не повідомивши Нацбанку України. Експерти ринку стверджують, що такі кроки можуть свідчити про підготовку до продажу дочки Сбербанку в Україні.

12 травня стало відомо, що Росія незаконно змінила власника української дочки Сбербанку, не повідомивши Нацбанку України.
Фото: 112.ua

Що відомо

Серед потенційних покупців Сбербанку звучить ім'я Сергія Троня, який раніше планував купити Промінвестбанк.

У відповідь на запит Уніан, Сергій Тронь підтвердив намір в найближчому майбутньому придбати банк в Україні, однак відмовився називати банк.

Читайте також: НБУ оскаржив судовий програш по штрафу Сбербанку на 95 мільйонів

Передісторія

23 квітня 2020 року Нацбанку України стало відомо про продаж Центральним банком РФ 50% + 1 акція Сбербанку Росії Міністерству фінансів РФ.

Відповідно, в акціонерному товаристві «Сбербанк» змінився кінцевий власник.

Читайте також: Кінцевий власник Сбербанку змінився. НБУ заявляє про порушення законодавства

В порушення вимог законодавства новий кінцевий власник не повідомив НБУ за 3 місяці до набуття істотної участі в Сбербанку про намір такого придбання. Також власник не погодив з Нацбанком придбання істотної участі в банку і не подав у Нацбанк копію договору, на підставі якого відбувся перехід права власності на акції.

Як відреагував Нацбанк

Національний банк направив запит Міністерству фінансів РФ і Сбербанку Росії з вимогою надати пояснення та відповідні документи, а також повідомив про правові наслідки порушення українського закону.

Читайте також: Лондонський банк отримав рекордний штраф через Україну

Нагадаємо

  • Раніше, в кінці 2019 року, у Сбербанку РФ заявляли, що відновлять переговори щодо продажу українського дочірнього банку тільки після зняття з неї санкцій в Україні. Про це заявив перший заступник голови правління Сбербанку Лев Хасіс.

Коментарі - 2

+
0
lenta19
lenta19
9 червня 2020, 17:04
#
Если владельцем Сбербанка (Украина) окажется упомянутый чел - это приговор регулятору
+
0
Alkom
Alkom
9 червня 2020, 17:04
#
Это же боксер-ITшник??? или я ошибаюсь???)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися