Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 квітня 2020, 15:52

Лондонський банк отримав рекордний штраф через Україну

Британський орган з імплементації фінансових санкцій оштрафував лондонський банк Standard Chartered Bank за порушення санкцій ЄС, накладених за порушення територіальної цілісності України. Про це повідомляє ЕП, посилаючись на британський регулятор.

Британський орган з імплементації фінансових санкцій оштрафував лондонський банк Standard Chartered Bank за порушення санкцій ЄС, накладених за порушення територіальної цілісності України.
Фото: techcrunch.com

За що оштрафували

Штраф на суму 20,47 млн фунтів стерлінгів виписали лондонському банку за те, що він кредитував турецький DenizBank, який на той час був «дочкою» Сбербанку й потрапив під санкції ЄС.

Це найбільша сума, на яку британський регулятор коли-небудь штрафував.

Читайте також: НБУ оштрафував чотири банки за порушення фінмоніторингу

Передісторія

  • Standard Chartered Bank видав у період з квітня 2015 року за січень 2018 року DenizBank 102 кредити. Сбербанк же, «дочка» російського банку в Україні, потрапив під санкції ЄС в 2014 році. Таким чином, обмеження поширювалися і на DenizBank.
  • Законодавство ЄС забороняє видавати кредити з терміном погашення понад 30 днів організаціям, які потрапили під санкції. При цьому частина кредитів, виданих лондонським банком, не порушувала санкції.
  • Варто відзначити, що в 2019 році російський Сбербанк продав свою «дочку» DenizBank через накладені санкції.

Коментарі - 2

+
+57
MorshinskA
MorshinskA
1 квітня 2020, 15:55
#
Яка сумна новина
+
+5
Кино Индустрия
Кино Индустрия
1 квітня 2020, 16:47
#
Мелочь, а приятно ^_^
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися