Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2020, 12:19

На гривневому депозиті вже не заробити більше 13,6% річних

Максимальна ставка за гривневими вкладами впала з 14,5% до 13,6% річних. За останні два тижні кожен другий великий банк знизив ставки за вкладами в нацвалюті. Про це свідчать дані депозитного огляду, який щотижня готує «Мінфін».

Гривня, депозит у гривні, відкрити депозит, розмістити вклад, відсотки за депозитом
фото: fakty.ua

Скільки готові заплатити вкладникам банки з депозитним портфелем фізосіб понад 1 млрд грн, порівнював «Мінфін».

Топ-3 найщедріших банки

Лідером найдохідніших банків за гривневими депозитами на 12 місяців став Мегабанк, який готовий заплатити вкладникам 13,6% річних.

Два тижні тому на вершині ренкінгу був Форвард Банк. Але він знизив ставку з 14,5% до 13,5% річних та перекочував на друге місце, яке зараз ділить з Альянс Банком та Прокредит Банком. Ці фінустанови також обіцяють клієнтам дохідність 13,5% річних. І ця тенденція зберігатиметься найближчі місяці.

«До кінця літа ставки в середньому по ринку знизяться на 2 відсоткових пункти — до 10% річних в гривні. За кредитами ставки будуть знижуватися пропорційно і переважно для клієнтів, що мають офіційне працевлаштування», — розповів заступник голови правління Форвард Банку Андрій Прусов.

Активніше буде знижуватись дохідність короткострокових депозитів. Адже банки зацікавлені у «довгому» ресурсі. Надто, якщо зараз ризикують розширювати кредитування.

Третє місце серед фінустанов, які пропонують найвищі ставки за гривневими депозитами, розділили між собою відразу 4 банки: Аккордбанк, Кредит Дніпро Банк, Львів та Універсал Банк. Розмістити вклад в нацвалюті на 12 місяців тут можна під 13% річних.

Читайте також: Як витрачають і накопичують міленіали, покоління Х та народжені в «совку»

Як банки зацікавлюють клієнтів

Банкіри не хочуть втрачати вкладників, тому вигадують для них спеціальні пропозиції.

«Для клієнтів, які розміщують свої збереження на короткий період, ми створили привабливі відсотки на залишок власних коштів на картці. На суму до 15 тис. грн нараховуються 15% річних, а на суму понад 15 тис. грн – 10% річних», — говорить Андрій Прусов.

Банкір додав, що при цьому клієнти мають можливість користуватися коштами в будь-який момент, отримуючи кешбек із покупок певних категорій до 10%. Наприклад, в червні банком встановлений кешбек 8% в перукарнях та салонах краси, 3% — на заправку авто, 4% — за покупки в аптеках.

Коментарі - 3

+
0
ballistic
ballistic
3 червня 2020, 14:52
#
«вже не заробити більше 13,6% річних»
— Ідея, депозит «На старт» — 18% (3 міс, для нових клієнтів)
— Мегабанк, депозит «Строковий» — 14.5% (при відкритті онлайн)
— Форвард, депозит «Онлайн» — 14.65% (13.75% + 1% капіталізація)
+
0
etherealdeath
etherealdeath
3 червня 2020, 23:41
#
В Идее - максимальная сумма 30.000, но как вариант - да.
+
0
ballistic
ballistic
3 червня 2020, 23:46
#
18% від Ідеї - це «замануха», тільки для нових клієнтів і тільки на 3 міс.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися