Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 10:32

Ціни на нафту зростають напередодні відеоконференції ОПЕК+

Ціни на нафту зросли в ході ранкових торгів. Трейдери очікують, що на віртуальному саміті, який пройде в кінці тижня, великі виробники домовляться про продовження безпрецедентного скорочення нафтовидобутку. Про це пише enkorr.ua.

Ціни на нафту зросли в ході ранкових торгів.
Фото: glavcom.ua

Ситуація на ринку

  • Вартість бареля серпневої нафти Brent 2 червня до 8:54 за Києвом склала $38,56 (+0,52%).
  • Барель липневої нафти WTI торгувався за $35,56 (+0,34%).

Що вплинуло на ціни

Ціни на Brent подвоїлися за останні шість тижнів завдяки скороченню постачань з боку Організації країн-експортерів нафти та її союзників, включаючи Росію, групи, що отримала назву OPEC+. Проте ціни Brent, так і WTI, все ще на 40% нижче за річні максимуми.

«Вся ця історія в значній мірі заснована на скороченні пропозиції і відновлення попиту», — сказав аналітик по сировинним товарам Commonwealth Bank Вівек Дар.

На відеоконференції, яка, ймовірно, відбудеться 4 червня, члени групи ОПЕК+ розглянуть питання про продовження скорочення видобутку на 9,7 млн б/д до липня або серпня.

Читайте також: Ціна на нафту Brent впала до 18-річного мінімуму

«Швидше за все, ОПЕК+ може продовжити поточні скорочення до 1 вересня і призначити до цього часу нараду, на якій буде ухвалено рішення про подальші кроки», — сказав глава Citi з досліджень в галузі сировинних товарів Едвард Морс.

В узгодженому в квітні плані ОПЕК+ рекордне скорочення поставок повинно було відбутися в травні і червні. У період з липня по грудень воно знизиться до 7,7 млн б/д.

Минулого тижня джерела повідомили Reuters, що Саудівська Аравія веде переговори про продовження періоду максимального скорочення нафтовидобутку.

«Росія буде ключовою перешкодою для будь-якого продовження. Москва навряд чи погодиться на пролонгацію, що виходить за рамки пари місяців», — вважають аналітики нідерландського банку ING.

Між тим, продовження періоду максимального скорочення може підштовхнути ціни на нафту до $40/бар, вважають в Commonwealth Bank.

Читайте також: Ціни на нафту впали всерйоз і надовго. Трамп не допоможе

Падіння запасів нафти в Кушингу, штат Оклахома, на 54,3 млн бар за підсумками минулого тижня також підтримало ціни, повідомили трейдери з посиланням на останній звіт Genscape. При цьому попереднє опитування Reuters показало, що загальні запаси сирої нафти в США, ймовірно, збільшилися минулого тижня.

Що стримує зростання цін

Зростаюча торгова напруженість між Китаєм і Сполученими Штатами, а також виробничі дані, що показують, що азіатські і європейські заводи відчувають серйозні труднощі, стримують зростання нафтових котирувань.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
2 червня 2020, 11:30
#
Значить будуть рости ціни на заправках..
+
0
ballistic
ballistic
2 червня 2020, 14:21
#
«Москва навряд чи погодиться на пролонгацію»
- для споживачів це було б добре :)
+
0
bonv
bonv
2 червня 2020, 14:27
#
Саудити ціни опустять якщо росія не погодиться..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися