Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 квітня 2020, 12:01

Карантин триває: у 51% українських сімей зменшилися доходи (опитування)

За останній місяць карантину збільшилась кількість українців, які не мають заощаджень — з 39% до 47%. 51% опитаних заявили про зменшення рівня прибутку сім'ї у цілому. Про це свідчать результати проєкту Rubicon — дослідження, проведеного компанією Research & Branding Group, передає ЕП.

За останній місяць карантину збільшилась кількість українців, які не мають заощаджень — з 39% до 47%. 51% опитаних заявили про зменшення рівня прибутку сім'ї у цілому.
Фото: kordon.in.ua

Результати опитування

Більшість опитаних констатують, що нинішня ситуація негативно вплинула на фінансове становище їхньої родини. Зокрема, 13% відчувають труднощі із вчасною сплатою рахунків за ЖКГ, мобільний зв'язок тощо.

Читайте також: Майже кожен другий скоротить витрати і намагатиметься зберегти роботу

Щодо тривалості обмежувальних заходів, то більшість українців (76%) підтримують рішення про продовження карантину до 11 травня. Водночас не готові до більш тривалих обмежень 42% українців.

Читайте також: Карантин з користю. Хто найбільше заробляє на ізоляції

Що кажуть читачі «Мінфіну»

  • Майже чверть опитаних читачів «Мінфіну» мають достатньо заощаджень, щоб протриматись в карантині півроку і більше. Такі результати опитування, яке ми проводили 2 квітня.
  • 42% учасників опитування підтвердило, що вони продовжують працювати, отримувати зарплату і тому можуть не турбуватися про заощадження.
  • Майже чверть – 24% вважають, що їхні заощадження дозволять жити в ізоляції півроку і більше. У сукупності стільки ж – 24% — читачів розраховують протягнути від 1 до 3 місяців, не маючи стабільного джерела доходу.
  • Зовсім не готових до кризи виявилося не так багато: 6% опитаних вважає, що фінансові запаси вичерпаються за 1-2 тижні, а 4% визнає, що не має ні роботи, ні заощаджень і вже змушені жити в борг.

Читайте також: Карантин. Настрої бізнесу різко погіршилися (опитування)

Раніше повідомлялося

  • Якщо обмежувальні заходи триватимуть довго, багатьом малим компаніям доведеться істотно скорочувати витрати, реорганізовувати бізнес, шукати інвесторів або повністю згортати свою діяльність. Про це раніше заявили в Європейській бізнес-асоціації.

Отримати кредит до зарплати

Проєкт Rubicon — це CATI-опитування ролінгового формату. Опитування проводилось з 28 березня по 24 квітня. У ньому взяли участь 5620 респондентів.

Коментарі - 7

+
+15
bonv
bonv
28 квітня 2020, 12:32
#
У другому кварталі 2020 року майже 200 млн людей втратять роботу через коронавірус.
Про це йдеться в доповіді Організації Об'єднаних Націй (ООН).
У доповіді говориться, що найбільше від кризової ситуації постраждають малі та середні підприємства, фермери, самозайняті громадяни, біженці та мігранти.
«Криза, викликана пандемією COVID-19, занурює світову економіку в рецесію з історичними рівнями безробіття та бідності», - йдеться в доповіді.
+
+10
bonv
bonv
28 квітня 2020, 13:02
#
Украинцы должны отчитаться о доходах и заплатить 18% налога: кого коснется и как накажут.
https://ukranews.com/news/698953-deklaratsii-v-ukraine-podat-i-zaplatit-18-naloga-dolzhny-vse-ukraintsy
+
0
Stich626
Stich626
28 квітня 2020, 13:10
#

мало,ждем 73%
+
+15
mary27
mary27
28 квітня 2020, 14:08
#
Снова вспоминаем про три стадии кризиса по-украински:
1. Нет денег.
2. Совсем нет денег.
3. Надо доллары менять.

Судя по статье, мы еще на 1й стадии)
+
0
bonv
bonv
28 квітня 2020, 14:11
#
У кожного своя стадія:)))
+
0
Maleficarum
Maleficarum
28 квітня 2020, 15:48
#
Мне  импонирует  схема  Куща   "Экономист Алексей Кущ рассказывает о модели расслоения социальной структуры, которую разработал не так давно со своими коллегами. «Глобально она выглядит как две большие группы примерно по 47% и маленькая надстройка из сверхбогатых, она у нас составляет 5%. Первая группа едва сводит концы с концами и находится у черты нищеты. Вторая делится на три категории: «ядро» среднего класса — 10-15%. Именно оно способно пережить кризис. «Ближайшая периферия» — это люди, которые на периоде роста экономики входят в средний класс, а в момент кризисов из него выпадают. А также «подражатели» — это пограничная группа, которая пытается копировать образ жизни среднего класса за счет кредитов и сумасшедшего перенапряжения сил», — объясняет  экономист
+
0
Maleficarum
Maleficarum
28 квітня 2020, 15:49
#
«Периферия» имеет возможности пережить кризис, не скатившись в бедность. А вот у «подражателей» шансов меньше. Они, по мнению Алексея Куща, станут первыми жертвами во многом из-за неподъемных кредитов на машины, жилье и аксессуары, связанные с «красивой» жизнью. «Не зря ведь открыты ломбарды. Наверное, это первое, что им придет в голову. Во вторую очередь подумают о том, как сберечь остатки накопленного»,
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися