Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2020, 17:00

Польща продовжила легальне перебування українцям

Польський уряд продовжив легальне перебування українцям, які перебувають в країні за біометричними паспортами, термін дії яких закінчився з моменту проголошення Польщею стану епідемії. Про це повідомляється в пресрелізі компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, передає ЕП.

Польський уряд продовжив легальне перебування українцям, які перебувають в країні за біометричними паспортами, термін дії яких закінчився з моменту проголошення Польщею стану епідемії.
Фото: 24tv.ua

Що це значить

У межах програми з порятунку польської економіки «Антикризовий щит», набув чинності закон, який дозволяє іноземцям легально перебуває 30 днів у Польщі після закінчення епідемії без необхідності подавати заяви на тимчасовий вид на проживання.

Читайте також: Польща виділить $24 мільярди на підтримку робочих місць

«Закінчення строку перебування за біометричними паспортами в межах безвізового руху було однією з головних причин масового виїзду українців після введення стану епідемії в Польщі. Трудові мігранти переживали, що їх депортують, якщо вони перевищать термін перебування в країні», — зазначив власник Gremi Personal Євген Кириченко.

Читайте також: Жодних робочих віз. У Польщі запрацював новий закон для українських заробітчан

За його словами, рішення польської влади заспокоїть українських трудових мігрантів і буде спонукати українців залишитися і шукати варіанти, як закріпитися в Польщі.

Читайте також: Кількість нових вакансій обнулилася — НБУ

Раніше повідомлялося

  • Президент Зеленський повідомив, що в Україні запустять іпотечні програми, щоб допомогти працівникам, які через пандемію коронавірусу повернулися в країну після перебування на заробітках.
  • Сстаном на 17 березня близько 4% українців, які працевлаштовані у Польщі, покинули країну з моменту оголошення про закриття польсько-українського кордону.
  • За даними Bloomberg, будівельна галузь Польщі зіткнулася з безпрецедентною проблемою через побоювання втратити українських робітників. Через закриття кордонів українці масово стали повертатися додому.

Коментарі - 7

+
0
Італій .
Італій .
19 квітня 2020, 21:06
#
Намедни в Польшу приехали корейские инженеры. 200 штук.
+
0
mary27
mary27
19 квітня 2020, 21:41
#
Свои - в Гермашке?
+
0
Італій .
Італій .
19 квітня 2020, 22:08
#
А если верить британскому дейли мейл то 150 румын прилетело в Британию чтобы выступить менторами для 4000 британцев которые согласились работать посадке и на сборке урожая.
+
0
mazaj
mazaj
20 квітня 2020, 9:31
#
«По его словам, решение польской власти успокоит украинских трудовых мигрантов и будет побуждать украинцев остаться и искать варианты, как закрепиться в Польше.»

Тупо пропиарился собственник Gremi Personal Евгений Кириченко на пустом месте. И ведь все подумают?«О, Польша ...».

Продление права нахождения на территории страны для тех, кто не смог выехать по разным причинам и у кого закончились визы, действия паспорта или превышен срок по биометрии - стандартная европейская практика сейчас.
Германия, в которой я живу, абсолютно всем, кто не смог выехать даже тем, кто был просто в гостях, продевает при обращении в АБХ (структура по делам иностранцев) без единого звука право законного нахождения на территории страны на месяца. Пока у иностранца не появится возможность выехать или решить дело с документами.

Так что можно новую статью написать, что Германия продлевает и таким образом хочет «успокоить украинских трудовых мигрантов и будет побуждать украинцев остаться и искать варианты, как закрепиться в Германии.»
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
20 квітня 2020, 16:46
#
Как США, Европа и Китай будут спасать экономику

https://www.youtube.com/watch?v=HC19engJ2WQ&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфина» и оставляйте комментарии и вопросы под видео.
+
0
Анна Veritasana
Анна Veritasana
21 квітня 2020, 8:01
#
Хорошая новость..работать все таки кто-то должен..
+
0
cudzik123
cudzik123
21 квітня 2020, 16:22
#
Кто Вам сказал,что легальное пребывание даёт право на работу?з етим в Польше не все так однозначно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися