Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2020, 14:44

Кількість нових вакансій обнулилася — НБУ

За даними НБУ, на ринку праці майже зникли нові вакансії. Водночас роботодавці намагаються зберегти наявні робочі місця. Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова у своєму відеозверненні.

За даними НБУ, на ринку праці майже зникли нові вакансії.
Фото: patrika.com

Що кажуть у Нацбанку

«На жаль, кількість нових вакансій обнулилася, вона майже відсутня. Попри те, що підприємці та власники бізнесу намагаються зберегти робочі місця та не звільняти працівників, дуже велика кількість людей, на жаль, тимчасово втратили дохід», — заявила Рожкова.

Вона зазначила, що для того, аби допомогти бізнесу, запроваджують кредитні канікули та не погіршують умов кредитування для бізнесу.

Читайте також: Кредитні канікули під час карантину. Як скористатись і які ризики

Чому зник попит на працівників

За словами Рожкової, на скорочення попиту на робочу силу впливають негативні прогнози щодо подальшого розвитку світової та української економік.

За таких умов бізнес очікує на скорочення прибутків та, відповідно, не набирає новий персонал або ж скорочує існуючих працівників.

Читайте також: Служба зайнятості розповіла про виплати безробітним під час карантину

Онлайн-кредити до зарплати

Нагадаємо

  • Напередодні у своєму звіті МВФ повідомив, що очікує спаду ВВП України у 2020 році на 7,7% і відновлення росту в 2021 році до 3,6%. Безробіття в 2020 році сягне 10,1%, в 2021 — знизиться до 9,3%.
  • Щоб скоротити зростання безробіття, в уряді ухвалили рішення кредитувати малих підприємців під 0% річних для рефінансування їхніх кредитів у банках.
  • Згідно з оновленим держбюджетом-2020, цього року офіційно безробітним може стати кожен 10 українець.

Читайте також: МОП: 25 мільйонів людей можуть втратити роботу через кризу. Що повинна зробити влади

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися