Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 квітня 2020, 19:35

Головне за тиждень: оновлений бюджет, кредити бізнесу під 0% та прогнози для української економіки

Цього тижня парламент підтримав зміни до бюджету-2020. Щоправда, на всі соціальні програми, які анонсував Кабмін, грошей все одно не вистачить. До того ж будуть зменшені витрати на субсидії ЖКГ, освіту, регіональний розвиток та інші соціальні статті. Але затягувати паски доведеться далеко не всім.

Міжнародний валютний фонд очікує спаду ВВП України у 2020 році на 7,7% і відновлення росту в 2021 році до 3,6%. Про це йдеться у Світовому економічному звіті МВФ.

Консенсус-прогноз. У 2021 році економіка відіграє лише половину карантинних втрат. Гривня подешевшає до 30 грн/$

Міністерство економіки підготувало тематичний випуск консенсус-прогнозу «Україна у 2020-2021 роках: наслідки пандемії». 

У рубриці «Прямо за курсом» на нашому youtube-каналі експерт Олексій Козирєв розповів про прийняті зміни до держбюджету, а також, яке майбутнє у «антиколомойського закону».

Як купити золото в банку

Доки світ страждає від пандемії, а багато галузей світової економіки приходять в занепад, ціна золота б'є рекорди. У яких українських банках можна купити злиток та за скільки.

Що робити, якщо вас звільнили без згоди під час карантину

Всього за два тижні карантину понад 2500 підприємств малого бізнесу припинили роботу. Українці масово вирушають у неоплачувані відпустки або зовсім втрачають роботу.

Безвідсоткові кредити від уряду: як це працюватиме

Кабмін розширив програму «Доступні кредити 5-7-9%». Держава готова повністю компенсувати відсотки за кредитами підприємствам, які не будуть скорочувати персонал, і надавати льготні позики на розширення бізнесу.

Наприкінці березня суд вперше визнав фізособу банкрутом. Поки що в судах розглядається небагато подібних справ — ще кілька десятків. Але вже скоро з'являться тисячі боржників, які через кризу втратять можливіть обслуговувати кредити. І, можливо, єдиним виходом для них стане банкрутство. «Мінфін» з'ясував, чи варто.

Яку допомогу має надати лікар хворому на коронавірус і як захистити свої права

Кількість захворювань на коронавірус в Україні швидко зростає. МОЗ радить за перших симптомів застуди звертатися до сімейного лікаря. Що робити, якщо у людини немає сімейного лікаря, чи можна в цьому випадку отримати безкоштовну консультацію?

Страхування від коронавірусу. Виплати від 19 до 50 тисяч

Чому інформація про депозити на «Мінфіні» завжди актуальна (відео)

На «Мінфіні» є кілька сервісів, які допомагають читачам стежити за ставками за депозитами в українських банках і підбирати найвигідніші програми. Днями у нас з'явилася новинка — сервіс огляду депозитних ставок. Тут можна побачити і порівняти дохідність за вкладами в гривні, доларах і євро на найпопулярніші терміни — 3,6, 9 і 12 місяців. Окремо можна подивитися ставки за депозитами громадян і корпоративних клієнтів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися