Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2020, 15:39

НБУ отримав документи від Ярославського для узгодження купівлі банка Пінчука

Національний банк офіційно отримав від представників українського бізнесмена Олександра Ярославського пакет документів для погодження придбання 100% статутного капіталу банка Кредит Дніпро. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення НБУ.

«Зараз отримані документи для погодження набуття істотної участі перебувають на розгляді. За результатами розгляду громадськість буде поінформована додатково», – уточнюється в повідомленні.

Нацбанк розглядає документи, подані для погодження набуття істотної участі протягом трьох місяців з дня отримання повного пакета документів, у відповідності зі статтею 34 закону «Про банки і банківську діяльність».

«При розгляді пакету документів Національний банк перевіряє відповідність ділової репутації інвестора, його фінансовий стан і джерела походження коштів вимогам, встановленим у законі „Про банки і банківську діяльність“ та в положенні про ліцензування банків», – пояснила пресслужба НБУ.

Передісторія

9 квітня український бізнесмен Олександр Ярославський, екс-співвласник Укрсиббанку, отримав дозвіл АМКУ на купівлю банка Кредит Дніпро, який зараз належить українському бізнесменові Віктору Пінчуку.

На початку грудня 2019 року ЗМІ повідомляли, що структури Ярославського проводять глибокий due diligence (оцінка якості активів) банка Кредит Дніпро. А ініціатива про продаж банку належить Віктору Пінчуку.

Перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова раніше підтвердила, що Ярославський направив регулятору лист про намір придбати банк на початку грудня 2019 року, однак документи на погодження істотної участі у банку поки не подавав.

Оформити депозит у банку Кредит Дніпро

Що відомо про банк

  • Банк Кредит Дніпро заснований в 1993 році. Його єдиним акціонером є компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка опосередковано належить бізнесменові Віктору Пінчуку.

  • Згідно з даними Нацбанку України на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів (11,784 млрд грн) банк займав 21-е місце серед 76.

  • На початку лютого цього року банк завершив процедуру збільшення статутного капіталу на 866,562 млн грн, або на 32% — до 3,587 млрд грн.

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
12 квітня 2020, 7:22
#
А что там с Идея-банком?
+
0
Денис Денис
Денис Денис
16 квітня 2020, 14:15
#
Купил Конкорд-капитал
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися