Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 квітня 2020, 16:50

АМКУ дозволив Ярославському придбати банк у Пінчука

Український бізнесмен Олександр Ярославський, ексспіввласник Укрсиббанку, отримав дозвіл АМКУ на придбання банку Кредит Дніпро, який наразі належить українському бізнесменові Віктору Пінчуку. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Український бізнесмен Олександр Ярославський, ексспіввласник Укрсиббанку, отримав дозвіл АМКУ на придбання банку Кредит Дніпро, який наразі належить українському бізнесменові Віктору Пінчуку.
Фото: unian.net

Що відомо

Зазначається, що АМКУ надало Ярославському дозвіл на придбання понад 50% акцій банку Кредит Дніпро.

В інвестиційно-консалтинговій групі EastOne, що об'єднує активи Пінчука, агентству цю інформацію коментувати відмовилися.

Читайте також: Пінчук продає газовий бізнес — ЗМІ

Передісторія

На початку грудня 2019 року ЗМІ повідомляли, що структури Ярославського проводять глибокий due diligence (оцінку якості активів) банку Кредит Дніпро. А ініціатива про продаж банку належить Віктору Пінчуку.

Перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова раніше підтвердила, що Ярославський направив регулятору листа про намір купити банк «Кредит Дніпро» на початку грудня 2019 року, однак документи на узгодження істотної участі в банку поки що не подавав.

Оформити депозит у банку Кредит Дніпро

«Багато також залежатиме від планів пана Ярославського стосовно розвитку банку. Ці та інші речі ми обговорюватимемо з Олександром після отримання повного пакета», — сказала Рожкова в інтерв'ю на початку 2020 року.

У якому стані банк

  • Банк Кредит Дніпро заснований у 1993 році. Його єдиним акціонером є компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка опосередковано належить бізнесменові Віктору Пінчуку.
  • Згідно з даними Нацбанку України на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів (11,784 млрд грн) банк посідав 21-ше місце серед 76.
  • На початку лютого цього року банк завершив процедуру збільшення статутного капіталу на 866,562 млн грн, або на 32% — до 3,587 млрд грн.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 квітня 2020, 15:30
#
Ходят слухи, что согласие на такие покупки должен давать исключительно НБУ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися