Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 березня 2020, 10:21

Економісти Morgan Stanley і Goldman Sachs очікують глобальної рецесії

Економісти з Morgan Stanley і Goldman Sachs заявили, що епідемія коронавірусу у світі викликала глобальну рецесію і наразі дебати зосереджені на її ймовірній тривалості та глибині. Про це пише mind.uа з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляє видання, на наступний день після того, як президент Дональд Трамп визнав, що спад у США точно буде «поганим», економісти одразу спростували свої попередні прогнози, що рецесії вдасться уникнути.

Прогнози аналітиків

  • Команда Morgan Stanley заявила, що глобальна рецесія є її «базовим сценарієм» і цього року темпи росту світового ВВП впадуть до 0,9%.

  • Економічна команда Goldman Sachs спрогнозувала ослаблення росту економіки до 1,25%. S&P Global також оприлюднила свій прогноз, у ньому зростання очікується на рівні 1-1,5%.

Читайте також: Коронавірус і фінансова криза. Що буде з економікою України

  • Видання наголошує, що спрогнозований спад не буде настільки болючим, як падіння до 0,8% в 2009 році. Однак пронози виявились гіршими, ніж спади 2001 року та початку 1990-х років.

  • І Morgan Stanley, і Goldman Sachs заявили, що можна чекати на відновлення економіки у другому півріччі, однак не варто забувати про ризики, які загрожують ще більш кардинальним спадом.

  • На думку аналітиків, основний збиток від впливу COVID-19 і жорстких фінансових умов принесе матеріальний шок для світової економіки, враховуючи закриття на карантин заводів, фабрик, шкіл, ресторанів, магазинів по всьому світу.

Читайте також: COVID-19: обвал котирувань, криза туризму і валютна паніка

  • Перспективи можуть погіршитись, якщо епідемія триватиме довше, ніж очікувалось. Заморожування ринків або повільна реакція з боку урядів також розглядаються як загрози.

Читайте також: Через коронавірус Китай закачає у власну економіку 156 мільярдів євро

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
18 березня 2020, 10:27
#
В США пророкують, що криза від коронавірусу може перевищити кризу 2008 року.
Міністр фінансів США Стівен Мнучін вважає, що рівень безробіття в країні може скласти 20% через спалах коронавірусу.
Мнучін попередив сенаторів-республіканців, що спалах коронавірусу може привести до зростання безробіття в США до 20%, повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерело в Сенаті.
Міністр фінансів також висловив стурбованість тим, що економічні наслідки пандемії коронавірусу можуть виявитися гірше, ніж фінансова криза 2008 року.
Мнучін заявив про це, коли закликав сенаторів прийняти пакет стимулюючих заходів на один трильйон доларів з метою запобігти такому сценарію.
+
0
Pareto
Pareto
18 березня 2020, 10:52
#
Так уже. Этот кризис затрагивает фунаментально все области человеческой жизнедеятельности, да что там области, он меняет уклад жизни как таковой.
+
0
magmerlin
magmerlin
18 березня 2020, 10:33
#
Скорее наоборот, эпидемия -хорошее прикрытие  продолжающегося кризиса 2008г. Еще лучшим прикрытием была бы война, но воевать почему-то никто не хочет.
+
0
bonv
bonv
18 березня 2020, 10:57
#
ФРС США знижує процентну ставку: Як це вплине на Україну та її економіку.
https://ua.112.ua/mnenie/frs-ssha-znyzhuie-protsentnu-stavku-yak-tse-vplyne-na-ukrainu-ta-ii-ekonomiku-529491.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися