Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 лютого 2020, 17:31

Проти голови правління Приватбанку відкрили 6 кримінальних справ

Проти голови правління Приватбанку Петра Крумханзла відкрили 6 кримінальних проваджень. Сам Крумханзл пов'язує це з «гібридною війною» ексвласників банку. Про це він повідомив у коментарі Financial Times, передає hromadske.

Проти голови правління Приватбанку Петра Крумханзла відкрили 6 кримінальних проваджень.
Фото: volyn24.com

Із чим пов'язані справи

Серед відкритих проти чинного голови Приватбанку справ одна — за фактом шпигунства, адже Петр Крумханзл за походженням чех.

Крумханзл вважає, що колишні власники Приватбанку використовують різноманітні важелі впливу та тиску на менеджмент банку.

Зокрема, у вересні 2019 року у головному офісі Приватбанку провели обшуки. Правоохоронці вимагали документи, пов’язані зі співпрацею банку з юридичною компанією, яка представляє інтереси Приватбанку у Високому суді Лондона, де банк судиться з Коломойським.

Читайте також: Є реальний ризик повернення Приватбанку ексвласникам — Крумханзл

Голова правління Приватбанку зазначає, що перемога колишніх власників банку у «гібридній війні» проти держави може дуже дорого коштувати Україні. У разі якщо міжнародні донори, зокрема МВФ, відмовляться співпрацювати з державою, інвестори почнуть виводити з України свої гроші і спровокують обвал курсу валют.

Читайте також: Новий закон про компенсації за Приватбанк. Депутати йдуть назустріч Коломойському

Раніше повідомлялося

  • Окружний адмінсуд Києва 13 лютого відкрив провадження за позовом Первинної профспілкової організації співробітників Приватбанку, яка вимагає від НБУ звільнити голову правління Приватбанку Петра Крумханзла.
  • Свою вимогу так звана «профспілка» обґрунтовує «недотримання вимог закону про бездоганну ділову репутацію». Крім Крумханзла, в позові згадуються ще двоє співробітників банку.
  • Суд призначив підготовче засідання у справі на 16 березня.

Оформити кредитку Універсальна Gold Приватбанку

Коментарі - 12

+
+15
Pavel Demishev
Pavel Demishev
26 лютого 2020, 17:42
#
Когда же уже дадут банку нормально работать?
+
+80
jurius
jurius
26 лютого 2020, 17:53
#
Тогда когда президент определится, он умный или красивый
+
+15
Pavel Demishev
Pavel Demishev
26 лютого 2020, 17:57
#
Будет лучше, если он это сделает быстрее!)
+
+15
Cudzik
Cudzik
26 лютого 2020, 18:00
#
Час от часу не легче.прочитав 2новости про Приватбанк-сделал такой вывод:100процентов МВФ даёт кредит,а ети две новости для загона.
+
+15
locustsucol
locustsucol
26 лютого 2020, 18:36
#
Увы, вся прошлая история говорит о том, что сначала стулья, потом деньги. По другому ЕС, МВФ себя никогда не вели, после их факапов с Польшей.
Примеров тому было для Украины множество, самый яркий — ассоциация с ЕС, безвиз, и предыдущие транши от МВФ за последние 5 лет.

Поэтому будет только так — сначала гарнатии, публичные заявления и скорее всего специальный закон о невозможности возврата Првиата Коломойскому, потом транш. И есть подозрения, что даже пока Коломойского не арестуют и не передадут в ФБР, екстрадируя в США, денег голобородьку и его команде профанов не дадут.
+
0
Cudzik
Cudzik
26 лютого 2020, 19:01
#
Тогда получается:или Приват Коломойскому и Ко или сотрудничество з МВФ.Делайте ставки Панове!и как ето всё будет разруливатся?
+
0
jurius
jurius
26 лютого 2020, 19:20
#
Хочется конечно надеяться, что Зеленский после себя хочет оставить реальные изменения и более сильную экономику. Если это так, значит рано или позлно осознает безальтернативность сотрудничества с МВФ и пошлет Коломойского, ценой вражды с 1+1 и рейтинговых потерь. Если же для Зе важнее иллюзия постоянного непадающего рейтинга и он готовый бороться за него любой ценой, тогда мы ещё не скоро увидим транши. Впрочем второй вариант принесет новый головняк для Зеленского и не факт, что меньший, чем если бы президент отмежевался от Коломойского. В таких случаях решения принимаются медленно, поэтому этот спектакль можем наблюдать долго...
+
+15
Італій .
Італій .
26 лютого 2020, 23:17
#
Хочется конечно надеяться, что Зеленский после себя хочет оставить реальные изменения и более сильную экономику

Петросянщина, давно уже никого не смешит эта шутка.
+
0
SergS7
SergS7
26 лютого 2020, 20:30
#
А де кримінальні справи проти Бені і сімейки Дубілетів?
+
0
Igorenya
Igorenya
26 лютого 2020, 20:51
#
Беня в законе
+
0
SergS7
SergS7
27 лютого 2020, 9:28
#
А Дубілети?
+
+30
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
27 лютого 2020, 4:04
#
А этот всё застрял в «гибридной войне» - и еду наверно гибридную ест и чай гибридный пьёт.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися