Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2020, 15:38

З березня небанківські фінустанови будуть подавати звіти в НБУ

Національний банк до 28 лютого 2020 року буде збирати актуальну інформацію про небанківські фінансові установи (НФУ) для реєстрації на веб-порталі. З 1 березня небанківські фінустанови будуть подавати тестову звітність в НБУ. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк до 28 лютого 2020 року буде збирати актуальну інформацію про небанківські фінансові установи (НФУ) для реєстрації на веб-порталі.
Фото: dt.ua

Як регулятор збирає інформацію

«До 28 лютого 2020 року НБУ буде збирати актуальну інформацію про НФУ для реєстрації на вебпорталі. Кожній НФУ необхідно поштою відправити лист на адресу Департаменту статистики та звітності Національного банку інформацію згідно з шаблоном, доступним на сайті », — йдеться в повідомленні.

Фінкомпанії подадуть звітність

З 1 березня 2020 року зареєстровані компанії зможуть в тестовому режимі подати звітність в Національний банк. Для цього на сайті НБУ розміщено реєстр тестових звітних показників. Реєстр буде поступово наповнюватися звітними файлами, які зараз НФУ подають в Нацкомфінпослуг.

Читайте також: «Спліт»: Що НБУ обіцяє небанківським фінустановам

З 1 червня 2020 року на сайті Нацбанку буде розміщено повний реєстр звітних показників для НФУ.

Починаючи з 1 липня 2020 року, НФУ будуть подавати звітність тільки в Національний банк через вебпортал згідно з зазначеним реєстром звітних показників, у тому числі звітність за другий квартал 2020 року.

Читайте також: Спліт в дії. Страховиків і фінкомпанії віддали під контроль НБУ

Нагадаємо про «спліт»

  • 12 вересня 2019 року Рада підтримала в цілому законопроект про так званий спліт. Згідно з ним контроль над більшістю небанківських фінансових установ переходить до Національного банку.
  • Мета цих змін — скоротити кількість регуляторних і контролюючих органів, розподіливши функції Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, між іншими регуляторами.
  • Згідно з законом з 1 липня 2020 року Національний банк стане регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій.
  • НКЦПФР буде регулювати недержавні пенсійні фонди і фонди фінансування будівництва.

Коментарі - 3

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
20 лютого 2020, 17:34
#
Начинается веселье для небанк.фин.учреждений.
+
0
mary27
mary27
22 лютого 2020, 11:48
#
Ага, теперь их будут просто чпокать.
Особенно интересно, сколько выяснится случаев, что у ''лайфовой'' СК на бумаге миллиарды денег, а на деле — только вывеска и старая мебель в арендованом офисе?)
А деньги давно выведены на офшоры.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
24 лютого 2020, 9:34
#
Хорошо что и к ним руки дошли у НБУ
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися