Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 лютого 2020, 16:00

Кабмін запустив онлайн-реєстр органічної продукції

Кабмін запустив онлайн-реєстр органічної продукції. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в своєму телеграм-каналі.

Кабмін запустив онлайн-реєстр органічної продукції.
Фото: volynnews.com

Уряд відкриває реєстри органічної продукції.

Що дає запуск реєстру

  • Українці з телефону або комп'ютера зможуть перевірити справжність продукту, а також дійсність маркування «органічна продукція».

  • У даних реєстрах покупці зможуть отримати розширену достовірну інформацію про виробників органічної продукції, органи сертифікації, наявність органічного насіння.

  • Цими базами даних зможуть користуватися всі учасники ринку органічної продукції для здійснення своєї господарської діяльності.

Читайте також: Закон про органічну продукцію набув чинності. Нововведення

Милованов про користь реєстру

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов зазначив, що таким чином уряд захистить виробників органічної продукції, виготовлення якої знаходиться за межами правового поля.

«Хто завгодно може підробляти таку продукцію і маркувати знаком «органічний продукт», а споживачі купувати під цим знаком продукцію, яка такою не є. Ми виправляємо це і захищаємо виробників органічної продукції», – зазначив Милованов.

Передісторія

  • На початку серпня минулого року набув чинності закон «Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Він сприятиме здійсненню контролю над реєстрацією операторів органічного виробництва та акредитації сертифікаційних органів.

  • Виробникам органіки доведеться щорічно проходити сертифікацію. Причому сертифікуватися буде не сам органічний продукт, а процес його виробництва або обігу.

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
12 лютого 2020, 16:43
#
ШТА?
+
0
bonv
bonv
12 лютого 2020, 16:58
#
Виробникам органіки доведеться щорічно проходити сертифікацію. Причому сертифікуватися буде не сам органічний продукт, а процес його виробництва або обігу. Це таке покращення чи додаткові проблеми для виробника?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися