Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 серпня 2019, 13:48

Закон про органічну продукцію набув чинності. Нововведення

2 серпня набув чинності Закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

2 серпня набув чинності Закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».
Фото: seeds.org.ua

Що зміниться

  • Цей закон вводить контроль, реєстрацію операторів органічного виробництва та акредитацію сертифікаційних органів.

Як пояснюють у Європейській бізнес Асоціації, тепер компанії, які хочуть працювати на українському ринку (виробники чи переробники), повинні сертифікуватися за українськими стандартами. Водночас, компанії, які є імпортерами і вже сертифіковані закордоном мають залучити до реєстрації в українському реєстрі ті органи сертифікації.

  • Виробникам органіки доведеться щорічно проходити сертифікацію. Її зараз взагалі немає. При цьому, сертифікуватись буде не сам органічний продукт, а процес цього виробництва або обігу. Продукція, яка не відповідатиме вимогам законодавства буде вилучена за результатами перевірки Держпродспоживслужби.

Згідно з документом, маркування органічної продукції погоджуватиметься з органом сертифікації. Його визначить Мінагрополітики.

  • Закон передбачає створення відповідних реєстрів (операторів, органів сертифікації, органічного насіння та садивного матеріалу), до яких Мінагрополітики забезпечить вільний, цілодобовий і безоплатний доступ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися