Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 лютого 2020, 16:30

Фермерам-ФОПам будуть компенсувати сплачений ЄСВ

Фермерські господарства, зареєстровані як фізичні особи — підприємці (ФОП), зможуть отримувати з держбюджету компенсацію за сплачений єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Про це у фейсбуці написав міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

Фермерські господарства, зареєстровані як фізичні особи — підприємці (ФОП), зможуть отримувати з держбюджету компенсацію за сплачений єдиний соціальний внесок (ЄСВ).
Фото: biz.censor.net.ua

Як це буде працювати

Милованов зазначив, що механізм реєстрації сімейних фермерських господарств як ФОП уже запущений. І підприємці можуть обирати спрощену систему оподаткування — єдиний податок 4 група.

Після легалізації як сільгоспвиробники, ці фермерські господарства зможуть отримувати з держбюджету компенсацію за сплачений ЄСВ. 

Читайте також: В НБУ пояснили, як банки будуть кредитувати фермерів після відкриття ринку землі

За словами Мілованова, на компенсацію з бюджету планують виділити 50 млн грн. Виплати стартують вже цього року.

Читайте також: Фермерам будуть компенсувати процентну ставку за кредитами на землю

«Ідеться про 3,9 млн індивідуальних селянських господарств — а це дуже потужна частина всього агро. У 2018 році вони виробили 41% валової продукції сільського господарства», — уточнив Милованов.

Раніше повідомлялося

  • Сума держпідтримки аграріїв у 2020 році збільшена на 2,571 млрд грн порівняно з 2019 роком.

  • 5 лютого прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив Кабмін створює Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві. На цей фонд у держбюджеті-2020 передбачені 240 млн грн. Взявши кредит в акредитованому банку, аграрій зможе розраховувати на підтримку держави у забезпеченні зобов'язань за кредитними договорами перед банками.

Читайте також: Державне фінансування аграріїв збільшать на 2,5 мільярда

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися