Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2019, 11:50

Фермерам компенсуватимуть процентну ставку за кредитами на землю

Кабмін має намір створити спеціальний фонд для компенсації відсоткової ставки за кредитами фермерам для купівлі землі після скасування мораторію на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова, передають Українські Новини.

Кабмін має намір створити спеціальний фонд для компенсації відсоткової ставки за кредитами фермерам для купівлі землі після скасування мораторію на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Фото: sb.by

Що це значить

«Це буде фонд, створений частково за державні кошти, частково там будуть кошти наших міжнародних партнерів, ми сподіваємося, який буде працювати з усіма банками України для того, щоб компенсувати… кредитну ставку», — сказала вона.

Читайте також: Земельна реформа: які виникнуть ризики для власників, покупців і держави

Маркарова заявила, що фермерам кредит повинен обходитися дешевше, ніж для бізнесу в цілому в 2020 році.

Наголошується, що програма кредитування вже буде передбачена в проекті державного бюджету на 2020 рік.

Читайте також: Мінфін відбирає банки для участі у спільному з ЄІБ проекті в аграрній сфері

Що відомо

  • Президент доручив Кабміну розробити законопроект про скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення і введення ринку землі до жовтня, а ВР — прийняти його до 1 грудня.
  • Раніше Зеленський заявив, що вже цього року в Україні буде проведена земельна реформа, яка дозволить створити ринок землі в 2020 році в 40 мільйонів гектарів.
  • Через мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення в 2018 році Україна, за оцінками експертів, втратила 22,5 мільярдів доларів ВВП — це на 17% більше від її фактичного рівня.
  • Закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні продовжений до 1 січня 2020 року.

Коментарі - 2

+
0
Григорий П
Григорий П
4 вересня 2019, 1:03
#
Хватит постить постоянно эту чушь «Из-за моратория на куплю-продажу земель сельскохозяйственного назначения в 2018 году Украина, по оценкам экспертов, потеряла 22,5 миллиардов долларов», ни кто, ни чего не терял. Не потеряет в будущем, но и не заработает
+
0
Григорий П
Григорий П
6 вересня 2019, 0:18
#
Логічніше було б спочатку фонд-потім приватизація, а не навпаки,- відкрити фонд тоді, коли вже все скуплять.

Чи в Бені грошей вистачить купувати, а потім йому фонд компенсує?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися