Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 лютого 2020, 18:53

Уряд скасував 27 тисяч санкцій проти експортерів та імпортерів

Мінекономіки скасувало 27 тисяч санкцій, накладених на підприємства, що займаються зовнішньою торгівлею, тобто експортерів та імпортерів. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Мінекономіки скасувало 27 тисяч санкцій, накладених на підприємства, що займаються зовнішньою торгівлею, тобто експортерів та імпортерів.
Фото: glavcom.ua

Із чим це пов'язано

Скасування санкцій в уряді пояснили продовженням процесу «валютної лібералізації», тобто запровадженням валютних спрощень.

«Ще один механізм тиску держави на бізнес пішов у минуле. Ми почули бізнес-спільноту та відмінили «старі» санкції, тобто скасування отримало зворотну дію. Це і є наша місія — спрощувати життя бізнесу, а не ускладнювати його», — повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

Читайте також: Платіжний баланс п'ятий рік поспіль зведено в «плюс»

Які санкції діяли

У Мінекономіки нагадали, що раніше за законом відомство мало право накладати штрафи та інші санкції на експортерів та імпортерів. Накладати ці санкції відомство могло за поданням ДФС, Антимонопольного комітету чи Нацбанку.

Нагадаємо

  • Із 7 лютого 2019 року в Україні діє новий режим валютного регулювання, передбачений Законом про валюту.
  • Зокрема, українцям спростили валютні перекази за кордон, інвестиції в іноземні цінні папери та інші операції з валютою. Також дозволили купувати валюту онлайн та у поштових відділеннях.
  • Крім того, Нацбанк скасував обов'язковий продаж валютної виручки бізнесом.

Коментарі - 5

+
0
Sozdatel
Sozdatel
3 лютого 2020, 19:00
#
«Правительство отменило 27 тысяч санкций против экспортеров и импортеров» - логично, за «благодарочку» выгоднее закрыть глаза, чем пытаться урвать через откаты на фирмах-однодневках..
+
+29
Італій .
Італій .
3 лютого 2020, 19:30
#
Налаживать
+
0
yptr
yptr
3 лютого 2020, 19:35
#
Да-да. А то так можно и «наклодить» и много еще чего :)
+
0
tarick
tarick
3 лютого 2020, 21:56
#
Тогда уже пишите не «налаживать», а «наложивать», раз не от слова «наладка», а от слова «ложить» )))
+
0
Toha
Toha
4 лютого 2020, 10:05
#
Судя по появлению на сайте КМУ, эти положения вступят в силу еще через месяц, и будут касаться совсем не всех, кто числится в «нарушителях».  Вообще, интересное заше законотворчество - ст.37 мертва уж с год как (отменена ст.16 Закона Украины "О валюте и валютных операциях), и - одновременно действует.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися