Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 січня 2020, 19:30

Головне за тиждень: облікова ставка 11%, дешеві кредити, та як китайський вірус схолихнув економіку

Правління Національного банку України прийняло рішення знизити облікову ставку з 13,5% до 11% річних. До кінця 2020 року регулятор планує знизити ставку до 7%.

Давос, коронавірус, зростання долара: що буде далі (відео)

У цьому відео експерт «Мінфіну» прокоментує, чи стане китайський коронавірус поштовхом для світової кризи, а також розповість, у чому «секрет» зростання курсу долара в січні.

Приватбанк видаватиме бізнесу дешеві кредити

Приватбанк відкрив прийом заявок підприємців і представників малого бізнесу на отримання пільгових кредитів в межах нової державної програми стимулювання бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». До програми вже також приєдналися Ощадбанк і Укргазбанк.

Ощадбанк знову знижує ставки за депозитами фізосіб. В планах — іпотечне кредитування

Ощадбанк вдруге у 2020 році знижує відсоткові ставки за депозитами фізичних осіб і планує зниження ставок за кредитами. Також банк оновлює програми іпотечного кредитування. 

«Мінус» 1,25%. Скільки великі банки готові платити вкладникам

Максимальна ставка за гривневими депозитами впала з 18% до 16,75% річних.

Міністерство фінансів на аукціоні 28 січня успішно розмістило 7-річні гривневі держоблігації під 9,79% річних. Востаннє 7-річні цінні папери випускали понад 5 років тому за ставкою 15,5%.

Податкова реформа: які зміни чекають на нас у 2020 році

Податкова реформа стає топовою темою новинних стрічок. Грандіозні зміни передбачені і для бізнесу, і для пересічних українців.

Нові жертви коронавірусу: Як реагують фінансові ринки та економіка

Спалах коронавірусу швидко поширюється за межі Китаю і вже дістався Європи. Вірус вже вплинув не лише на ситуацію в Піднебесній, а й на світову економіку. Незабаром його наслідки може відчути і Україна, вважають експерти.

Новий податок на авто з пробігом: як зміняться ринок і ціни

В Україні з'явиться новий податок на продаж вживаного транспорту, причому, досить високий. Платити доведеться 18% податку на доходи плюс 1,5% військового збору, тобто сумарно — майже 20% від вартості авто.

Куди інвестувати в Україні у 2020 році

У сучасному світі існує величезна кількість фінансових активів, проте далеко не всі вони гарантують великий заробіток. Ця стаття допоможе інвестору визначити свої оптимальні інструменти і збагатитися на вкладенні фінансів. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися