Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 січня 2020, 15:14

НБУ врегулював застосування програмних РРО для валютно-обмінних операцій

Національний банк привів нормативно-правову базу у відповідність із Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Національний банк привів нормативно-правову базу у відповідність із Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Фото: ubr.ua

Що змінив Нацбанк

Передбачено використання нового виду реєстратора розрахункових операцій (РРО) – програмного, а також створення під час валютно-обмінних операцій електронних розрахункових документів, які матимуть таку ж форму та зміст, як і їх паперові аналоги, сказано в повідомленні.

Також Нацбанк вніс деякі інші уточнювальні зміни, які стосуються порядку проведення валютно-обмінних операцій.

Читайте також: Що очікує ФОПів: закон про РРО набуде чинності у квітні

Зокрема, скасував необхідність проставляти на розрахункових документах РРО такі реквізити, як підписи касира і клієнта, відбиток штампа.

Раніше повідомлялося

  • 17 жовтня 2019 року президент Зеленський підписав закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі. Цього ж дня був підписаний указ про введення дворічного мораторію на перевірки ФОПів щодо використання касових апаратів.
  • Закони передбачають обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) ФОПами, які працюють у сферах торгівлі та харчування. Підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.

Читайте також: Уряд пропонує скасувати частину штрафів щодо користування РРО

  • Кабмін підготував зміни в чинне законодавство, які передбачають впровадження перевірок ФОПів лише на основі ризик-орієнтованого підходу. Це означає, що для чесного бізнесу ймовірність перевірки знизиться.
  • Відповідно до опитування групи «Рейтинг», більшість українців підтримують запровадження обов'язкових касових апаратів для малого бізнесу, дві третини — ідею повернення коштів у разі виявлення нефіскального чека.

Коментарі - 3

+
0
aleksandr555889
aleksandr555889
19 січня 2020, 20:48
#
А президент или еще кто знает что кассовый аппарат для пунктов обмена валют стоит 700$ и его можно купить только в одном месте!)))
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
19 січня 2020, 22:32
#
А нічого, що в статті про програмне РРО? Та ще й казали, що буде повністю безкоштовне.
+
0
godimon
godimon
20 січня 2020, 8:35
#
По ходу вас добре розвели, я ставив для валютообмінних операцый РРО за 250$ і були ще дешевші, але клієнт вибрав саме цей
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися