Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2019, 11:10

Уряд пропонує скасувати частину штрафів щодо користування РРО

Уряд направив до парламенту законопроєкт, яким пропонує скасувати частину штрафів для підприємців за порушення в користуванні касовими апаратами. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Уряд направив до парламенту законопроєкт, яким пропонує скасувати частину штрафів для підприємців за порушення в користування касовими апаратами.
Фото: uazmi.net

Які штрафи планують скасувати

Зокрема, в уряді планують скасувати штрафи:

  • за ненадруковану (чи не створену в електронній формі) контрольну стрічку;
  • за неподання звітності до податкової;
  • за попереднє програмування цін у касовому апараті (РРО).

Читайте також: ДПС роз'яснила про РРО: штрафів у 250% не буде

Що кажуть в МЕРТ

«Це необхідні зміни, які зроблять неможливими застосування штрафів до підприємців через імовірні недоліки РРО, зменшать ризик корупції з боку перевіряючих органів та допоможуть бізнесу адаптуватися до нових вимог щодо РРО», — пояснив заступник міністра розвитку економіки Дмитро Романович.

Читайте також: Що очікує на ФОПів: закон про РРО набуде чинності через півроку

Раніше повідомлялося

  • 17 жовтня президент Зеленський підписав закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі. Цього ж дня був підписаний указ про введення дворічного мораторію на перевірки ФОПів щодо використання касових апаратів.
  • Закони передбачають обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) ФОПами, які працюють у сферах торгівлі та харчування. Підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.
  • Кабмін підготував зміни в чинне законодавство, які передбачають впровадження перевірок ФОПів лише на основі ризик-орієнтованого підходу. Це означає, що для чесного бізнесу ймовірність перевірки знизиться.
  • Відповідно до опитування групи «Рейтинг», більшість українців підтримують запровадження обов'язкових касових апаратів для малого бізнесу, дві третини — ідею повернення коштів у разі виявлення нефіскального чека.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися