Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2020, 14:05

Суд відхилив апеляцію компанії Коломойського на рішення про зняття арешту з акцій Сбербанку

Північний апеляційний господарський суд закрив розгляд апеляційної скарги компанії «Санаторій „Енергетик“, пов'язаної з Ігорем Коломойським, на зняття арешту з акцій української „дочки“ російського Сбербанку. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Північний апеляційний господарський суд закрив розгляд апеляційної скарги компанії «Санаторій „Енергетик“, пов'язаної з Ігорем Коломойським, на зняття арешту з акцій української „дочки“ російського Сбербанку.
Фото: capital.ua

Рішення суду

Згідно з постановою суд не побачив правового зв'язку між предметом спору і правами компанії „Санаторій “Енергетик».

«Апелянт — ТОВ „Санаторій“ Енергетик» не є стороною зазначеного договору, і відповідно — не має і не може мати будь-яких прав або законних інтересів щодо прав та обов'язків, які виникли в учасників спору", — йдеться в ухвалі суду.

Читайте також: Дубілет та інші топ-менеджери Привату оскаржують в суді націоналізацію

Передісторія

  • Апеляційний суд Києва постановою від 5 вересня 2018 року наклав арешт на акції українських «дочок» російських банків за участю держави: ВТБ, Промінвестбанку та Сбербанку, і заборонив Райффайзен Банку Аваль, як депозитарній установі, здійснювати будь-які зміни прав на акції Сбербанку на рахунку в цінних паперах.

Читайте також: 28 років роботи. Промінвестбанк здає банківську ліцензію

  • Згідно з документом рішення прийнято у зв'язку з заявою про забезпечення позову екс-голови правління Приватбанку Олександра Дубілета і ще 17 компаній, які мали активи в Криму, про визнання та виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration) про стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.
  • Разом з тим, 14 вересня 2018 року Верховний Суд отримав три апеляційні скарги на рішення Київського апеляційного суду від 5 вересня 2018 року, які відхилив рішенням від 29 січня 2019 року, дозволивши виконати в Україні рішення Гаазького арбітражу.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
10 січня 2020, 14:15
#
Неправду кажуть, що з грошима важко розлучатися. Набагато складніше з ними зустрітися.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися