Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2020, 11:54

Дубілет та інші топ-менеджери Привату оскаржують в суді націоналізацію

Господарський суд Києва 2 січня відкрив провадження за позовами ряду екс-топ-менеджерів та екс-акціонерів Приватбанку, в тому числі Олександра Дубілета, Тимура Новікова, Олега Гороховського. Про це повідомляє Finbalance.

Господарський суд Києва 2 січня відкрив провадження за позовами ряду екс-топ-менеджерів та екс-акціонерів Приватбанку, в тому числі Олександра Дубілета, Тимура Новікова, Олега Гороховського.
Фото: zn.ua

Що відомо

Топ-менеджери банку вимагають визнати недійсними договори про придбання акцій, які укладали під час націоналізації банку.

З аналогічними позовами в Госпсуд Києва в кінці грудня 2019 року звернулися й інші колишні топ-менеджери Приватбанку, які також володіли міноритарними пакетами акцій фінустанови.

Читайте також: Піде по другому колу. Що буде з Приватбанком, якщо суд скасує націоналізацію

Згідно із судовими матеріалами, колишні керівники Приватбанку в судовому порядку оскаржують у т. ч. операцію bail-in — примусову конвертацію депозитів в нові акції банку, які були випущені до грудня 2016 року під час націоналізації Приватбанку. В результаті з усіма «старими» акціями банку (всього — 100%) їх викупила держава в особі Мінфіну за 1 грн.

Читайте також: Катерина Рожкова: Якщо Приватбанк зупинити, клієнти у нього вже не повернуться

Раніше повідомлялося

  • У 2017-2018 роках зазначені екс-топи Приватбанку вже зверталися з позовами до держави в Печерський райсуд Києва. Тоді суд відмовився розглядати відповідні позовні заяви, висловивши думку, що такі спори — це компетенція судів господарської юрисдикції.
  • 10 грудня Окружний адмінсуд міста Києва відмовив ТОВ «Самтек-Сервіс» у задоволенні позову до Національного банку. Ця компанія намагалася скасувати рішення НБУ про визначення пов'язаних з Приватбанком осіб.

Оформити кредитку Універсальна Gold Приватбанку

Передісторія

  • Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до НБУ і Кабміну про неправомірність націоналізації Приватбанку.

  • Пізніше Окружний адміністративний суд Києва виніс ще одне рішення на користь Коломойського, скасувавши рішення Нацбанку щодо визначення переліку пов'язаних з банком осіб.

  • 20 квітня Печерський суд Києва скасував майнове поручительство Коломойського за кредитами, які Національний банк видав Приватбанку в 2013 році. Загальна сума цих кредитів складає 9,2 мільярда гривень. Згодом Коломойський подав 5 позовів про скасування своїх боргів.

Коментарі - 10

+
+250
bublik
bublik
9 січня 2020, 12:00
#
Эти лица должы уже 5 лет как в тюрьме сидеть и оспаривать разве что свои сроки !
+
+63
Леонид Серов
Леонид Серов
9 січня 2020, 12:21
#
Но в нашей стране не они будут сидет, а мы будем сидеть голодные, пока не дойдет, что они должны не сидеть, а болтаться на ёлке.
+
+131
Lamo
Lamo
9 січня 2020, 12:29
#
Если на елках предварительно судей киевского окружного суда и прокуроров не развесить, то понятно что никто сроки ворам давать и не будет
+
+8
Antonim54
Antonim54
9 січня 2020, 14:44
#
На елках должны висеть те люди, которые устроили банкопад и нациАнализацию Привата
+
+15
viajador
viajador
9 січня 2020, 15:05
#
Но раньше лучше разместить там тебя.
+
+13
Lamo
Lamo
9 січня 2020, 15:38
#
Свеженький рашатроль, скажи что плохого в национализации Привата? про «устроенный» банкопад даже спрашивать боюсь...
+
+23
Lefert
Lefert
9 січня 2020, 15:58
#
Все так быстро и бодро реагируют на коломойского, а ведь там и лагун и пургун и все любi друзi, но! все совершенно забыли про мистера Кубива, который наливал рефинанс на весу, и именно он спровоцировал долларовое ралли. Дурачка включил и такой: банкам нужен рефинанс, запрещать выкупать за рефинанс бакс- не стоит, всё хорошо. Тем не менее- его забыли, никаких расследований не ведётся против него. Вот так быстро забыли хероя Украины, а потом камбэки будут ловить, потому что кто забыл свою историю- обязательно этой историей по щщам получит с вертухи.
+
+8
Antonim54
Antonim54
9 січня 2020, 14:45
#
Вместе с Рожковой и Гонтаревой в одной камере, без них они пешки
+
0
Lefert
Lefert
9 січня 2020, 15:54
#
Смешно вышло: подписал коломойский, а пострадал Дубилет :D Суд он, однозначно, выиграет.
+
+15
Італій .
Італій .
9 січня 2020, 16:02
#
Когда Дубилет младший пошел министром в кабмин у меня еще были «аргументы» для самоуспокоения относительно будущей судьбы Монобанка.

Но вот теперь Гороховский лезет в суд для борьбы с Приватом и НБУ. Не думаб что НБУ в стиле КСИР-а обьявит Гороховского террористом и уничтожит Монобанк, но судьба Монобанка выглядит печально даже если НБУ проигнорирует выпад Гороховского: у Олега явно несколько другие приоритеты в жизни чем развивать банк. А уж если НБУ начнет ставить Монобанку/Универсалбанку палки в колеса то лучше прибрать оттуда свои деньги — как бы не закончилось такое бодание чем-то в стиле аферы Михайловского. Гороховский с Дубилетом младшим свалят в Лондон, благо там уже заготовка есть. А здесь останемся мы без денег и НБУ/ФГВФЛ с обязательством выплатить нам 200К.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися